Familjen skräck

Såhär såg vi ut ikväll, jag och min son!

image176


Och så en närbild på min lilla monsterman:
image177


Ganska läskiga va?


Happy Halloween

Vi firar. Vet att alla inte gör det, men vi gör det!

Lägenheten och utsidan av ytterdörren är fylld med fejkat spindelnät. Och så har vi orange och svarta serpentiner lite här och där. Och pumpalyktor såklart. En äka, som jag gjorde idag, en i porslin och en med elsladd. Och så nån prydnad i plast som en gång i tiden kunde blinka. Men nu mera har lill-bus den som leksak under Halloweenhelgen.

image175

Tyvärr har här inte dykt upp några spöken trots att vi har massor med godis. Men dom kanske kommer till helgen. Det är ju trots allt mitt i veckan även om det är idag det är Halloween på riktigt! Vi har bara spökat för farmor. Men det tyckte han var jätteskoj!

Extra god middag gjorde vi också. Och så käkar vi godis trots att det är onsdag! Till helgen firar vi mer. Då blir det krabba och vin. Och så har jag lovat lill-bus att vi ska spöka mera. Kanske vi passar på att gå på biblioteket utklädda. Dödenboken vi väntat på har kommit! Passande...

Aktiv dag

Oj.. idag har vi hunnit MASSOR!

Vaknade mellan åtta och halv nio sådär.. Väckte lill-bus efter halv nio. Maken hade stigit upp tidigare för att kolla ev vikariat, men eftersom det är skollov blev det inget idag.

Vi började med att packa upp. Och sen gick vi lös med dammsugaren i hela lägenheten. Och när vi var klara med det ringde dom från Ica och sa att vårt beställda lamm hade kommit. Så då passade vi på att åka och veckohandla. Samt köpa lite Halloweengott.

Lunch och sen snyggade vi till - dvs hängde upp spindelnät, serpentiner och sånt i lägenheten. Och så en promenad på det.

Väl hemma tog vi hand om vårt lamm. Förra året beställde vi ett halv lamm, men det räckte så kort så iår tog vi ett helt. Vägde 15-16 kg. Vi fördelade följande i påsarna:

2 stekar
2 bogar
4 påsar med kotletter (vardera 8 st)
6 påsar med grytkött (som räcker till ca 3 pers. varje...)

image174

Och när vi ändå var i farten passade vi på att ta hand om laxen vi köpte också! :-) Sen spökade vi ut oss och gick över till farmor och spökade lite! Och sen Halloweenmiddag på det! Lax inrullad i Seranoskinka (eller vad det nu heter)

Just, ja. Vi har tvättat en massa idag med! Och så har jag lekt lite med min nya leksak som jag hittade begagnad igår:

image179


Imorgon blir det jobb igen! Ångrar att jag inte tog ledigt hela veckan! Nåja.. sex dagar har jag haft semester så...

Hemma igen

Nu så. Efter fyra dygn på vift är vi åter på hemmaplan igen.

För att sammafatta resan lite bättre kan jag göra såhär:

  • Fredag: Åkte sent på em. Middag ute och sen flyg till stockholm. Blev (som tur var hämtade) och satt sedan uppe och surrade till ett på natten. Även lill-bus var vaken så länge!
  • Lördag: Sov rätt länge. Maken hade sovit på en hård madrass på golvet så han var rätt justerad i ryggen. Vi bytte sovplats vid halv åtta på morgonen - han fick krypa upp i sängen med lill-bus. Dagen spenderades i Gamla stan, promenerade i city, köpte enbart en Heffaklump till lill-bus (från Nalle Puh) och lite gott. Åter "hemma" vid femtiden. Då hade det börjat dyka upp fler gäster hos "vår" familj eftersom det var FESTKVÄLL. Gjorde oss snabbt klara för fest. Det bjöds på Chili, vin och shots. Själva hade vi försett oss med Bacardi Apple. Mycket lyckad kväll. Lill-bus leke för sig själv mest hela kvällen och blev kommenderad i säng vid tolvsnåret (sommartid.) Vi satt uppe efter alla gäster gått till framemot tre (sommartid). Sen gick även vi och lade oss. Dock började värden städa (och äta hamburgare) så han var uppe till sex. Dammsög och sånt.. Vi hörde inte ett smack
  • Söndag: Sov ganska länge. Åkte in till stan och åt på Mac. Sen åkte vi ut till Djurgården (med färjan) och gick på Aquarium. Mycket lyckat. Spenderade nästan två timmar där. Lill-bus fick ett mycket läckert kalej doskop. Sen gick resten av em åt till att hitta hårtoning åt våra kompisars älsta flicka. När vi kom "hem" var det middag och sen tonade jag håret på henne. Satt uppe och såg film till rätt sent
  • Måndag: Sov inte så länge. Åkte till centrum lite tidigare. Gick i regnet och kollade efter lite julklappar. Hittade två. Och lite åt oss själva. Bland annat köpte jag en VoodoDocka. Ha,ha... Lill-bus fick fingerhandskar. Jag köpte tre par overknee strumpor och nagellack. Och så köpte vi middagmat och öl och vin. Packade ihop nästan allt. Satt uppe och surrade/såg film till helv ett ca.
  • Tisdag: Var tvungen kliva upp halv nio eftersom vi sklle åka mot arlanda kl. 10:00. Hann med en snabb lunch på flygplatsen. Inga förseningar så vi landade tidsenligt. Dock var bussen hem försenad. Så vid 17 tiden var vi åter hemma hos oss själva. Handlade lite mjölk och frukostmat. Men fick lammstek hos svärmor!
image173

"Devil Baby är en elak liten rackare. Han har en kort stubin och ett hetsigt temperament. Det finns många dryga typer därute som kan gå en på nerverna. Devil Baby älskar att djävlas med dom. Framförallt gillar han att ge sig på uppblåsta, arroganta och självgoda personer. Devil Baby står inte ut med tråkmånsar som bara stjäl hans tid. Och han hatar ordvitsar. Devil Baby hjälper dig att plocka ner alla dumdryga typer några pinnhål "

Tävling hos olga the russian

Olgas blogg http://olgatherussian.blogg.se/ fyller sex månader. Det firar hon med en tävling. Såklart måste man ju vara med...

Kolla in hennes sida http://olgatherussian.blogg.se/ så kan du också vara med!

image172

Hemresa imorgon

Nu så.. den lilla minisemestern lider mot sitt slut. Imorgon bär det av mot norrland igen. Som tur är får vi skjuss till Arlanda och slipper sitta och skaka på pendeltåget hela förmiddagen. Och om vi har riktigt flyt kanske vi kan övertlala svärmor att hämta oss vid flyget så slipper vi bussresan.

Fast Lill-bus vill inte åka hem

- Det är mycket mysigare här i Stockholm

Han har förresten lärt sig minste ett ntt ord här nere. Idag på pendeln hem från stan utbrister han:

- Varför är det så sabla varmt på tågen????

Sablar är ett ord vi aldrig använder. Nu menar jag inte att jag aldrig svär - för det gör jag. Men just SABLAR är ett ord som jag inte brukar säga. (jag säger mycket grövre saker!!!)

Idag har vi inte gjort nåt vettigt. Bara varit på stan - i regnet. Handlat ett par julklappar och lite småplock åt oss själva. Och ätit lunch. Sen köpte vi med oss mat och stod för middagen idag. Det kändes liksom att det var dags för det så man inte bara "snyltar" på gästfriheten. Det blev kycklinglår med färsk pasta och citron-limesås. Och lite vin!

Har försökt plocka ihop våra saker så vi inte behöver toksöka dom överallt imorgon bitti. Och om bara maken tar och masar sig in i duschen snart så kanske vi kan kika på en film innan vi ska sova. Lill-bus sover gott sen en halvtimme tillbaka.

Godmorgon

Dags för en till dag i huvudstaden. Idag har vi ingen aning om vad som står på programmet.. kanske julklappsshopping? Hur som helst ska vi utnyttja våra tredagarskort och åka även idag..

Fast jag tror jag lånar ett par gympadojjor av någon här i huset.

Nu frukost!

En till utmaning - Never Ever

Jag har blivit utmanad av Qristall att lista mina 8 Never Ever...

Alltså... det finns ju hur många såna som helst, men allt lämpar sig inte i text så vem som helst kan läsa. Men här kommer mina:

Jag skulle aldrig trivas med att arbeta på ett hamburgerhak
Jag skulle aldrig vara otrogen mot min man
Jag skulle aldrig förlåta honom om han var otrogen mot mig
Jag skulle aldrig få för mig att pierca mig i läppen eller näsan (eller någon annanstans än just örsnibbarna)
Jag skulle aldrig orka/idas springa ett maratonlopp
Jag skulle aldrig vilja deltaga i ett krig
Jag skulle aldrig klippa mig snagg
Jag skulle aldrig kunna ha ett jobb som gick ut på att granska barnporr (hur klara sig såna utan att bli knäppa.. hur sover dom på nätterna, egentligen???)
Jag skulle aldrig få för mig att köpa en cd med hip-hop musik!


Såja.. det var dom. Jag utmanar ingen speciell denna gång, utan den som känner sig sugen får haka på!



Mina fötter dödar mig

Nu har vi varit på Aquaria och det var mycket lyckat. Först lunch på MD och sen ett par timmar bland fiskarna. Vi var väldigt nöjda allihopa. Förutom mina fötter som nästan tog död på mig. Mina snygga stövlar är liiiite jobbiga att gå i många timmar på raken. Åtminstone nu till en början. Men en ängel räddade mig. Jag bytte skor med den älsta av döttrarna till dom vi bor hos.. sååå skönt. En och en halv timme senare hade hon ont i fötterna så vi bytte tillbaka. Men då hade jag ju vilat upp mig så jag klarade resten av eftermiddagen.

Jag fotade massor inne bland fiskarna, men det var svårt att få fina bilder. Men jag ska kolla genom dom ordentligt hemma sedan så någon borde väl duga att visa.

Snart middag!


Vintertid

Ni kom väl ihåg att ställa om klockan i natt... Jag gjorde det en stund innan jag gick och la mig (vilket var vid tresnåret i morse... ) så då blev det plötsligt inte fullt så sent ("bara" vid två!). Sen har vi sovit som stockar. Har inte hört att dom har städat efter festen och dammsugit utanför rummet vi sovit i. Nu på förmiddagen har vi flyttat ned i det rum vi brukar bo i när vi här här på besök. Men det rummet ingick i "festrum" igår så vi fick låna ett annat till efter festen.

Dagens planer är att ta oss ut på Djurgården och besöka Aquaria. Vi tar med oss ett av barnen till kompisarna vi bor hos. Halv tre matar dom hajarna och det vill vi gärna se!

Direktrapport från festen

Mitt i röran sitter jag och bloggar. Det vimlar av folk runt om kring.. jag har Bacardi Apple i glaset och har ätit Chili till middag. Just nu går värden runt och bjuder på IrishCoffey. Allt väl!

Dagen har gått åt till gamla stan och city.

Höres

Nu har vi checkat in

Testade att checka in via internet. Det var lite struligt... det funkade inte som det skulle varken med firefox eller explorer. Knappen "CHECKA IN" saknade och vi fick felmeddelanden. Men så testade jag en fjärde gång (med firefox) och då funkade det.  Så nu räcker det om vi är 20 min före avgång vid gaten. Sittplatser och allt är klart! Skönt!

Godmorgon

Jag har sovit jättegott. Makens klocka ringde kl 7 eftersom han inte visste om han hade något vikariat idag eller inte. Jag sov vidare, men inte så länge. Vid halv åtta tog jag en tidning och låg och läste en timme! Det kom några jobb-SMS åt honom men dessa var inte för fredagen så han blev utan jobb idag.

Mellan halv nio och nio vaknade Lili-bus och samtalade med sin far:

- Ska vi till Stockholm idag?
- Ja
- Och jag ska inte på dagis?
- Näe
- Men du ska och jobba!
- Nej, faktiskt inte..
- Kom det inga SMS pappa?
- Näe
Varpå Lill-bus studsar upp och säger:
- Nu kan jag leka med min nya bilmatta!

Sen tog vi frukost.

Nu har jag betalat räkningarna - det blev aldrig att jag gjorde det igår. Och nu ska jag gå packa! Maken får röja i lägenheten. Efter han läst färdigt om Nalle Puh för Lill-Bus

Ha en skön fredag, mina vänner!


Mina nya stövlar!

Hämtade stölvarna på lunchen. Och alla mina kollegor var ju tvungen att hålla med om att dom var såååå snygga. Dock har jag varit och bytt till mindre storlek efter att jag använt dom en liten stund hemma på eftermiddagen. Jag insåg nämligen att dom kommer bli för stora. Det känns att skinnet kommer ge efter mycket. Så nu har jag ett par 38:or hemma som jag tänker gå med inne imorgon så jag känner om det är skavsårsvarninge eller ej. Är svaret NEJ blir det dom jag åker i!

image171



Nu är det semester

Sista arbetsdagen inför nästan en veckas ledigt. Skönt. Dagen var rätt körig. Barnen skulle fotograferas och det innebär extra uppspelta barn, extra finklädda barn (som inte ska smutsas ned) och extra fina frisyrer (som vi helst ska fixa till lite mera innan fotograferingsdags). Dessutom är ju hela barngrupperna närvarande (om dom inte är sjuka).

Sen kommer som regel fotografen på förmiddagen då barnen i vanliga fall är ute och gör av med en massa energi på gården eller i skogen. Men idag fick vi stanna inne...

Måste dock säga att fotografen var HELT SUVERÄN med barnen. På en halvtimme hade han fotat en barngrupp och deras enskilda foton. Så på två timmar hade han packat upp, fotat två barngrupper och packat bort sina saker igen. Mycket proffsigt.

Så jag hann klämma in en sångsamling med båda grupperna också före lunch...

Som tur är fortsatte det inte i samma tempo utan många gick hem tidigt och jag blev hemskickad en halvtimme tidigare än enligt schema. Men precis innan jag gick hann jag färdigställa sagofigurerna och sätta dom på plats!

image170


Efter middagen har vi varit en sväng på stan. Löningsdags innebär kvällsöppet på affärerna och mycket folk ute. Lill-bus tyckte det var väldigt mysigt att gå ute i mörkret bland alla eldar. Vi skulle inte handla nåt, men det är ju skönt att ta en promenad på kvällen när man har tid. Eftersom jag och lill-bus har semester imorgon gjorde det ju inget att kvällen blev lite sen för hans del!

Kvällen ska användas till att kika på räkningarna (trist) samt fundera lite över vilka kläder som ska med till stockholm. Dock har vi ju hela dagen på oss hemma imorgon innan vi åker så jag fixar nog packningen då!

Önskar mig...

image169

Nya stövlar från Roots

Jag har varit och lagt undan ett par skinnstövlar från Roots i eftermiddags.. jag hade kikat på dom i katalogen flera gånger men  inte provat dom eftersom jag tyckte dom var lite dyra (1395:-). Men idag testade jag dom.. och självklart var dom hur sköna som helst! Men jag hade inte med mig nog mycket pengar så jag la undan dom och ska hämta dom imorgon (om jag hinner) eller på fredag när jag har semester! Så nu vet jag vilka skor jag ska ha på mig när jag åker till Kungliga Huvudstaden.

Men undra vilken jacka jag ska ta då? Kort skinnjacka, Lång skinnjacka eller en längre "vanlig" jacka??

Gick inte att spara bilden på skorna men jag fotar när jag har hämtat dom. För dom som vill kolla finns dom på Eurosko's hemsida...

http://www.eurosko.se/category.php?categoryID=107

Bläddra i broschyren och kika på femte uppslaget, stövlarna högst upp på höger sida!


Utmanad - sju sanningar

Blev utmanad av Lillepip

Reglerna är följande:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Jag tyckte det var lite svårt, faktiskt...


Men here we goes:
  1. Jag bara MÅSTE till grekland en gång per år!
  2. Jag ogillar att köra bil när det är trångt (typ snäva parkeringar och så)
  3. Jag vill gärna vara den som har "rätt"
  4. Jag blir väldigt arg när jag blir arg och sen går det fort över!
  5. Jag försöker alltid hitta ljusglimtarna i tillvaron
  6. Jag älskar att shoppa nya tekniska prylar
  7. Jag pratar alldeles för mycket!

Jag utmanar:

Carolangel
Qristall
Ejmis
Sofiiiegirl
MissMians
Zack
SannaMarie

Och så lite kvällsscrapping

En sida till boken om lill-bus (som börjar när magen började växa och som kommer sträcka sig tills han fyllde ett år)

Vår Baby

image168

Färgerna blev lite fel. Sidenbanden är samma grönfärg som lil-bus byxa. Och ordet VÅR är glittrigt grönt.. här ser det ju silvervitt ut! :-(

De små texterna säger:
- Vad vore livet utan dig?
- Den största gåvan i livet?
- Hur kan någon så liten skänka så mycket kärlek?
- Utan dig skulle våra hjärtan gråta av saknad.
- I en liten kropp bor en stor personlighet


Sagofigurer

På jobbet har vi precis fått upp en STOR magnettavla i gult med bokstäver och siffror målat runt om. Det blev en fin färgklick, men jag tyckte det fattades något. Så jag målade några sagofigurer på min planeringstid idag.. Dom ska lamineras, klippas ut och sättas på fäggen ovanpå talvan... varje figur är i A3-format!

image167

Norton 2008

Efter ett bra tag i telefonkö fick jag prata med en Tomas. Och mycket riktigt var det nåt fel. Så jag kunde välja på att ominstallera det gamla Norton (om dom skickade ny fil) eller uppgradera till Norton 2008 helt utan kostnad. Hmmm.. inte så svårt val!

Så nu har vi förnyat antivirus/brandvägg. Men prenumerationen förlängdes inte.. det var fortfarande kvar till i början på februari. Jag hade ju faktiskt hoppas på att det skulle bli förlängt i och med att jag fick ominstallera en nyare produkt!

image166

Men huvudsaken vi slipper sjuk dator!

antivirusproblem

Sitter för tillfället i telefonkö till Symantec eftersom datorn påstår att vårt abbonemang på Norton Anti Virus upphört! VIlket det inte har. Vi har abbonemang till och med 3 feb 2008! Jag provade logga in på mitt konto på Symantecs sida, men där står det att abbonemanget upphört. Och enligt deras sida är det sista jag handlade ett virusskydd år 2006. Men framför mig har jag minsann ett papper som talar om att jag köpt ett år till den 3 feb. 2007. Så dom måste ha tappat bort mig nånstans i cyberrymden! Grrr... så nu sitter vi helt oskyddade och surfar.

Och i mitt öra upprepas det:

 - Det är fortfarande kö... men du behåller din plats i kön!

image165


Små förpackningar sökes

Eftersom vi tänkte slippa checka in bagage när vi sticker till huvudstaden på fredag har jag idag varit och letat små förpackningar med hårvårdsprodukter. Vissa saker, som duschkräm, shampo och sånt går ju bra att fylla i små flaskor. Men hur gör man med skum och hårspray?

Men jag lyckades fint. På första frisörsalongen hade dom slut alla små förpackningar, men gav mig istället provförpackningar av ett shampo och balsam från Sebastian, samt en gele som borde passa mitt hår. Tack. När jag sen skulle ha stylingkrämen Potion 9 från samma märke ver den slut. men jag fick en liten burk gratis istället!

På nästa salong hade dom en förpackning med shampo, mousse och inpackning (Expert från Loreal). Har aldrig testat det men det blir nog bra. Och sen hade dom små hårspray. (Matrix Essentials). Perfekt!

Dessutom köpte jag ett nagellack från Artdeco!

image167

Ingen flaska/burk innehåller mer än 100 ml!

Åsikter om min arbetsledare!

Lill-bus och maken åkte hastigt och lustigt iväg till Ikea med lil-bus farmor i förmiddags. Han ringde mig för att upplysa mig om att han minsann inte skulle till dagis idag utan att han skulle åka och handla leksaker!

- Med vem då? undade jag.
- Med pappa och farmor..... sa han. Och så tillade han:
- och mamma!
- Näe, sa jag. Det går inte.
- Varför då?
- Jag måste ju jobba...Varpå unge herrn utbrister:
- Dumma chefen!!!!!

image166


Pastagrädde

Såhär ser pastagrädde ut! Mycket användbart. Och lång hållbarhetstid. Har nästan alltid det hemma ifall man har pastarester eller så. Då går det snabbt att slänga ihop en broccoligratäng eller nåt liknande.

image164

Grekisk Lasagne

Gjorde lasagne till middag. Men jag gjorde den med lammfärs. Och därför kryddade jag "grekiskt". Det blev väldigt gott! Och enkelt var det också eftersom jag fuskade och använde pastagrädde istället för att koka riktig ostsås.

image163

600 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
spiskumming
kanel
3 burkar krossade tomater
salt
peppar
socker
½ förpackning färska lasagneplattor
2 tetror pastagrädde


Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt färs och fräs. Krydda med spiskummin och kanel.
Häll på krossade tomater. Salta, peppra och sätt i en gnutta socker.
 Låt puttra till tjockare konsistens. Varva tomat/färs med pastaplattor och pastagrädde.
 Översta lagret ska vara pastagrädde. Peppra extra. Gratinera i ung ca 45-60 min.


Kopians äkthet intygas:

Vi har precis avslutat en kopieringsrunda med makens gamla anställningsavtal/betyg (vissa så gamla som från 1987) eftersom arbetsförmedlingen ville ha in bestyrkta kopior på rubbet. Så jag har fått träna på min autograf ordentligt i eftermiddag

Kopians äkthet intygas:
.............................................

Suck och stön. Undra om någon kommer läsa genom hela luntan med papper, eller om detta bara är ett försök att sätta arbetslösa i arbete. Att han sen aldrig är arbetslös, utan jobbar 99% av tiden, innebär att han får fixa sånt här på helgerna och dessutom kommer få skicka mig på min korta dag för att lämna in papprena. Men det bryr dom sig väl inte om.

Men nu är det gjort. VIll dom ha papper ska dom få! Många hade vi kopierade sedan tidigare, men ett antal fick vi kopiera extra av! En rejäl hög blev det ialla fall!

image162

Dock inte riktigt såhär mycket.....

Blev rätt ok va?

Nu har jag tänkt klart... och jag blev nöjd...

Åtminstone ser det helt ok ut i min dator med firefox?

Ser det knasigt ut hos någon annan?

Fast den "gamla" designen låg kvar i cashminnet så jag trodde först att det inte hände nåt när jag sparat... men det var ju lätt fixat.

Maken har just satt på vinterdäcken på bilen. Inte för att vi väntar snö och is riktigt än. Men nästa helg är vi ju borta och sen är det november, då det är lika bra att få det gjort.

Lill-bus är ute och leker

Jag har dammsugit alla rum och håller på tvätta. En rätt normal söndag, med andra ord!

Ombyggnation pågår...

Ha överseende!

*kram*

Rensat i cd-hyllan

Regn och kallt. Detta innebar att vi började rensa i skivhyllan. Vi är samlare båda två - med lika smak. Så under årens lopp har vi hunnit införskaffa ett antal CD-skivor. Vilket innebär att dessa nu tenderar att svämma över i skivhyllan.

Vi tog fram en plastback och började rensa. Ingen av skivorna ska säljas. Allt ska sparas. Men vissa lyssnar man ju typ aldrig på så dom kan ju faktiskt få bo i förrådet.

När vi var färdiga hade vi rensat bort ca 250 cd-skivor. Dom står i bokstavsordning efter artistnamn. Så det tar en stund om man ska stuva om dom! Men nu ser det lite trevligare ut i hyllan. Dvs - nu ser man alla skivor eftersom dom inte ligger i dubbla rader längre. För det är trots allt ca 750 skivor kvar i vår bokhylla i vardagsrummet. En bokhylla som inte har en endaste bok på något hyllplan.

Nästa projekt är dvd-filmerna. Där är det också översvämning...Men det hann vi inte idag!

image159

En del av hyllan... det finns en sektion till! :-)

Skål

Gin och tonic!

image158

Strax middag!

Lata fredag!

Jag har haft en mycket lat fredag - åtminstone hittills...

Jobbat - men det var soft idag!
Fikat med svärmor och lill-bus
Varit på biblioteket med lill-bus. (Han ville vi skulle låna sångboken med texten till "i en sal på lasarettet". Och jag kan inte den "förenklade, barnvänligare" versionen så vi var och lånade den)
Varit och provat en kjol från Vila (Den satt uruselt på mig. Antingen var det fel på kjolen eller så är det mina propotioner lår-rumpa-midja som är "fel". Dessvärre är det väl det sistnämna dom är mest sanningsenligt!)
Handlat lite småplock (typ Halloweenperuk, go´dricka till helgen och en trolleyväska till Stockholmstrippen)
Varit i lekparken (jag stod och sms:ade - lill-bus lekte)

image157


Nu tänkte jag krypa ned i ett bad med lill-bus, innan maken kommer från jobbet. Sen ska vi äta hos svärmor!

Snart är det farsdag

Och nu har jag fixat farsdagspresenten åt maken... inte åt min pappa. Han vill inte ha nåt så jag brukar köpa lotter eller nåt sånt ialla fall. Men åt maken är det klart. Men vad det är kan jag ju inte skriva eftersom han läser här, ibland ialla fall...

Nu ska jag gå till svärmor och dricka kaffe. Jag har gjort helg nu! Jippie!

Funderar över Stockholmsresan

Har suttit och kollat tidtabellerna för buss till när vi ska till Stockholm. Vi lämnar bilen hemma i vårt garage.
  • Om vi åker hemifrån 17:05 är vi framme 18:35.
  • Därifrån går flygbussen 19:50 och är framme på flygplatsen 20:10.
  • Planet går 20:50 och sista incheckning är 20:20.                                                   
Det borde ju funka fint, va?

Dessutom har vi ju en timme och 15 min på oss att käka en god middag på någon närliggande restaurang innan vi åker ut mot flyget....Och eftersom vi inte kör bil kan vi ju även dricka nåt gott!

Ska bli sååå kul!

Julfix

Ok...

Följande är klart:

1 julklapp åt min mamma.
1 julklapp åt min ena systerson.
2 inköpta ammaryllisknölar. En röd som ska planteras så den blommar till 1 eller andra advent. Och en vit som ska blomma till jul/nyår
1 frp. 40 julkulor till granen (som i år ska gå i vitt/svart/silver)
1 ny spira till julgranen

Följande är delvis klart (dvs.. jag har "tänkt")

1 julklapp åt svärmor
1 julklapp åt mamma och pappa (gemensam)
4 adventsklappar åt lill-bus

Sen är det en massa som är oklart.. men det är ju bara oktober.

Typ... många fler julkappar, ny julbelysning till balkongen, presenter till lill-bus förskolefröknar

Men det jag funderar över närmast är just julkappstips - främst till maken och lill-bus.

Lill-bus kommer inte få presenter varje dag fram till jul.. han är ingen materialist. Han bryr sig inte så mycket om prylar. Men paket är roligt. Just nu är han inne i en Nalle Puh period så jag funderar på köpa mjukisfigurerna av vännerna och ge en varje advent. Det skulle han uppskatta.. han har faktiskt nämt att han önskar sig dom.

image155


Arbetsdag

Alltså.. vilket omväxlande jobb man har!

Började dagen kl 9 idag - jag stängde förskolan så jag började sist av alla. Sju minuter över nio gick jag på kafferast! :-) Jag var så illa piskad. Vi hade tvärgrupper idag och skulle till skogen typ en halvtimme senare. Så ville jag ha mitt kaffe var det bara att gå rasta! Men då slapp jag ju klä barnen!
image150

Jag var med "mellanbarnen" i skogen idag. Dom som är ca 3 år. Vi gick en lååång skogspromenad i hyffsat väder. Och varenda grotta/skreva/ihåligt träd dom såg var boplatser för troll och likande. Och vi pedagoger var inte sena att hänga med i fantasivärlden. Tillslut var en flicka rädd och ville inte att vi skulle vika av från stigen mera.

image151


Fick även agera medlare i ett bråk om en flicka. Jepp. Om en tjej. Tjejen i fråga ville två andra flickor hålla i handen när vi promenerade. Kruxet var att tjejen själv ville bara hålla i en. Alltså - BRÅK och GRÅT. Ungar!

Till lunch åt vi Pytt i panna. Enkel mat. Slapp hacka och dela. Bara tjata om att inte äta med händerna, sitta still på stolarna, inte leka med glasen, inte sjunga vid matbordet, inte skrika, inte slicka på smörkniven, inte kladda med matrester.. typ... Och så hann jag ju äta lite själv, förstås...

Jag hade hand om sovvilan idag. Precis när alla lagt sig upptäcker jag att den minsta av alla luktar SKIT. Bara att skicka ut henne för att få rent i rumpan. Men då slapp jag ju det själv i alla fall! Alla somnade fint.

Före mellanmålet lekte dom själva, ganska bra. Bara lite småbråk. En pojke gick och knyckte play-doo-lera ett par gånger, för att tugga på! Alltså... Och inte ville han spotta ut den heller. En annan slängde en ny leksaksbil i golvet så den pajjade.

image152

Till mellis fick vi nybakta småfrallor. Och alla åt snällt. Vid mitt bord. I det andra rummet ropade och stojade det mest hela tiden. Tur vi hade stängd dörr så jag kunde dricka mitt kaffe i nästan lugn och ro! Sen blev det dock stressigt. Hann knappt få på alla barnen sina kläder innan jag plötsligt blev ensam kvar på avdelningen. Tjoho.. slängde in mjölken i kylen och lämnade allt otorkat och osopat. Fick gå in och fixa det senare...

image153


Ute höll de största barnen på krocka med sparkcyklarna på de mindre barnens trehjulingar. Och inte lyssnade dom när vi sa till dom heller. Inte förrän vi hotade med att ta undan deras sparkcyklar. Då gick dom och snurrade i gungorna istället - något dom inte heller får göra!! Sen var det lugnt och skönt.. Jag gick in och snyggade till avdelningen och sen skickade jag hem resten av personalen. Då var det bara två barn kvar. Varav ett sovande. Han somnade på skötbordet när han fick ren blöja. Hans far kom och skulle hämta honom med cykel, men fick cykla hem efter bilen. Till på köpet var det här en tvååring som absolut inte får sova på dagarna - då är han visst uppe för sen på kvällarna. Men vi kunde omöjligt få liv i honom. Vi hade säkert kunnat hänga honom upp och ned utan att han skulle vaknat. Men just innan hans pappa kom med bilen vaknade han - ledsen!

Ett barn kvar. Han och jag städade uteförrådet. Det tyckte han var jätteskoj. Hmmm... jag tyckte det var mest jobbigt och dammigt. Men tiden gick ju fort ialla fall...Sen blev han "belönad" med glass, innan hans mamma kom.

Jag låste och gick hem!

Tjoho. Undra vad som händer imorgon?

image154

Scrappat igen

En sida..

Badpojke:

image149

Färgerna blev inte rätt på fotot.. det är mer lila än blått på riktigt.

Nu är det verkligen höst

Det är bara att inse... det är höst - på riktigt nu.

Till att börja med var det absolut bäcksvart när jag klev upp i morse. Kl 6:00. Jag höll på att snava på Lill-bus gummustövlar i hallen samt kliva på min rejäla sminkväska innan jag fått tänt ordentligt.

Sen när jag knallade iväg till jobbet gick jag genom skogen. Jag har typ tre minunters promenadväg och genar via en skogsstig. Men idag var det nästan förenat med livsfara. För det var så mörkt så man fick gissa var man satte fötterna. Till på köpet var det dimmigt. Pannlampa måste jag nog köpa mig om jag ska fortsätta gå den vägen fram tills snön kommit! Min kollega kom med bil. Hon tyckte det var tur att hon inte hamnade bakom något långsamtgående fordon - typ traktor - eftersom det var så mörkt och dimmigt att hon inte hade tordas köra om i sånt fall!

På jobbet var det småkyligt, inomhus, och mörkt... bara att tända alla myslampor som fanns. Och hälla i sig ett par muggar kaffe.

När vi sedan var ute med barnen på förmidagen var det så rått och fuktigt att man kände sig blöt trots att det inte regnade. Men det är visst 99%-ig luftfuktighet så... Och när dom sen kom in och klädde av sig lämnade dom så mycket blöt sand efter sig på golvet att vi hade kunnat bygga sandslott på samlingen efter lunch.

Griniga var dom också. Tjöt åt minsta lilla. Ingen fick knappt titta eller röra på den andra så började dom böla. Eller tvärt om. Typ jag får inte sitta brevid A--- och så gråt för det. Inte blev det bättre över att det var bönor i maten. Unisont, nästan, tjatade alla om att han eller hon minsann inte tyckte om bönor. Och tyckte dom om bönor så var det vita bönor. Inte röda som i maten.

Ute var det fortfarande mörkt. Ett barn undrade om det var kväll nu.. Nope. klockan är typ tio över elva på förmiddagen. Inse - det blir inte ljusare idag! Tur att flera skulle sova middag...

Nu är jag hemma för dagen - och det har dessutom börjat regna. Jag ska med lill-bus till tandläkaren. Bara jag hittar igen honom. Han skulle på biblioteket och nån fest för nyblinva fyraåringar, med sin farmor. Men farmor svarar inte på telefon. Så jag var tvungen ringa hans förskola och kolla så han verkligen var hämtad.. hon kan ju faktiskt glömma saker hon med. Men han var hämtat. Så jag antar att jag hör av dom snart. Hoppas jag. Tandläkartiden är om 55 min.

Jag får väl roa mig med dammsugaren fram tills dess... eftersom här alltid är sandigt. Oavsett årstid! Blä....

image148

Stockholm

Nästa fredag åker vi till Stockholm för fyra dagar. Funderar på att hitta på nåt för lill-bus också. Är lite inne på att besöka Aquaria eftersom han är fascinerad av fisk, främst hajar. Tycker det verkar lite skoj.

Hade önskat att det var senare på året så Skansens Julmarknad hade startat. Men den börjar första december...Har aldrig varit på den och jag tycker det verkar mysigt. Annars är visst 
Skansen  öppet som vanligt året om, så det är ju ett alternativ. Om vädret är OK.

Gröna Lund  öppnar 23 november - det hade också varit julkul. Men, men...

Fler tips? Gärna sånt man tar sig till enkelt. Vi får låna bil, men ingen av oss är lockad av att köra i storstadstrafik. Speciellt när vi inte hittar dit vi ska. Vi brukar hålla oss till t-bana, pendel och buss.

Hur är det med resorna nu? Rabattkort/remsor?

Märks det att vi inte är i storstan så ofta? *fniss*. Det är bra precis ett år sen vi var i Stockholm sist. Om man inte ränkar när vi mellanlandat på arlanda, förståss!

Kul ska det ialla fall bli. Vi har frågat om någon som känner dom vi ska bo hos har en barnvagn att låna ut åt oss - en sulky. vi använder ingen hemma eftersom lill-bus går dit han ska. Eller cyklar. Men är vi ute en hel dag kan det kanske vara skönt me nåt att sitta i!

305849-147

Fotoböcker

Jag har gjort och beställt flera fotoböcker från Fotolabo

Alla har blivit jättefina. Nu har jag precis färdigställt en bok om sommarens resa till Grekland. Jag gjorde en bok med hårda pärmar (mjuk har jag bara gjort en gång, och den känns mycket mer ostadig än de andra) och 60 sidor. Gjorde en hastig sammanräkning och fick det till att jag fått med ca 85 foton, inscannade biljetter, ett par inscannade broschyrer och nån teckning lill-bus gjorde där borta. För det blir priset ynka 319:- och en frakt på 49.90. Men eftersom svärmor var med på resan, och självfallet vill ha en egen bok delar vi ju på frakten. Perfekt.

image146

Såhär ser det ut när man "jobbar" med ett uppslag i sin bok. Just här har jag ett gäng småbilder, men jag har ibland bilder som täcker två hela sidor, bilder som går över "skarven", halvsidor och så.. man kan laborera rätt mycket. Klickar man noga kan man se att uppslaget med s. 38-39 är en sån "helsideuppslagsbild".

Jag rekommenderar verkligen att göra fotoböcker. Jag lägger in bilder allt eftersom jag tar dom och skickar för framkallning när jag känner mig färdig. Jag börjar omedelbart med nästa, som kommer bliren blandbok. Just den jag skickat in nu är enbart om resan. Framkallar bara "foton" av det jag vet jag ska scrappa numera. Men detta är jättefin kvalité och känns verkligen fint att sitta och titta i!

Ögonfransböjare

Jag äger en rejäl sminklåda... Är framförallt såld på ögonskuggor. Har nästan alltid matchade ögonskuggor med kläder och/eller halsband. Mascara är jag också storförbrukare av.  Och kajal/eyeliner...Mindre flitig på använda läppstift.

Idag har jag köpt mig en ögonfransböjare. Jag har nämligen ingen sådan i min ägo - jag har aldrig ens testat att anväda en. Måntro om det är enkelt att använda? Tänkte om jag nyper bort fransarna istället för att böja dom! Ha, ha... får väl tjuvträna lite så...

image145

Min sminkväska  - köpt på Clas Ohlsson! Den låg bland datasaker, så jag tror att den är tänkt till verktyg och sånt för dom som jobbar med datorer! Men den funkar fin-fint till smink. Dock inget man tar med i handväskan på jobbet direkt! :-)



Risifrutti

Visst var det Risifrutti! :-)

image143


Det brukar han önska till efterrätt på söndagar när vi handlar. Det är nog enda dagen han äter efterrätt... så det brukar vi tillåta!

Veckohandlat

Var och handlade inför veckan som kommer nu i förmiddags. Och när jag satt och skrev handlingslista kom lill-bus och ville skriva han med. Han ville jag skulle hjälpa honom, så jag skrev upp hans önskemål på ett annat papper så fick han "härma" på sin egen lista:

image142


Är det någon som kan se vad lill-bus önskade handla till efterrätt idag?

Höstbilder

Från vår eftermiddags promenad (lill-bus cyklade)

Nu finns det is att halka på:

image139



Solen på nedgång:

image140



En till:

image141



Sushi

Sååååå gott.. mer behövs väl inte sägas


image137


image138

Till det vitt vin..

och efteråt cuppachino med choklad i botten.


De barnvänliga sushibitarna innehåller ris, räkor, avocado med vitlök och ingen wasabi. Sen gör jag alltid lite extra plock åt lill-bus i form av plättfigurer och idag blev det klådda med pastej på. Men han gillar "riktig" sushi. Det var han som önskade sushi den här helgen...









Drink

Smakade en god, och oväntand, blandning för några veckor sedan. Nu kan jag inte komma ihåg vad drinken heter eller propotionerna.. men det är ialla fall ungefär såhär

1/3 gin
2/3 whisky


Enkelt va? Och väldigt gott.. smakerna gifter sig bra. SKÅL!

image136




BloggRegistret.se





Sushi ikväll

Nu har jag förberett allt för kvällens sushirullande.

  • Sushiriset är klart
  • Räkorna tinade och ett antal "klyvna"
  • Jag har hyvlat morot
  • och hyvlat gurka
  • Tagit fram syltad ingefära
  • mosat avocado med vitlök och citronolj
  • och så lax förståss
Nu håller vi på fixa lite snyggt här i all röra, tända ljus, ta undan pelargonior från balkongen och sätta ut ljung, diska och ta oss en liten drink... Sen dusch och så ska jag rulla sushi! Bilder kommer sen!

Mera dödsfunderingar

Det är mycket om döden nu i lill-bus huvud. Ändå har ingen av våra nära eller kära avlidit, som tur är... han frågar och undrar... och nu vill han att vi ska läsa Bröderna Lejonhjärta... så jag funderar om vi ska låna den efter att vi läst ut Madicken-boken vi håller på med nu. Men lite tveksam är jag. Han är ju bara nyss fyllda fyra...

Idag när vi var och handlade talade han ialla fall om för mig att:

- Jag ska ha en fågel, en docka och en fågel när jag dör?
- Jaha, sa jag. Var ska du ha det?
- På min grav. Vad ska du ha på din mamma?

image135

Lördagsfix

Vi har varit en vända på stan. Behövde lite ingredienser till kvällens SUSHI. Ska bli smarrigt. Men jag köpte även lite mer.

Bland annat hade en av blomsteraffärerna extrapris på rosor.. dom firade sin 20000 medlem. Så man fick 20 rosor för 50 kronor. Det kunde vi ju inte låta bli.

Och på coop hade dom tagit fram julpyntet. Så där hittade jag snygga julpumlor och en spira. Ska nämligen bara ha vitt, svart och silver i granen i år. Inget rött - för då ökar chansen att jag kanske lyckas med att behålla den över nyår.. Är den röd måste den ut, för här är inget rött till nyårsafton! :-)

Sen hittade jag en häftig blinkande fladdermus - en brosch. Den ska jag ha på jobbet till halloween - det kommer ungarna gilla!

image134

Commando

Såg Commando  (Mark Lester, 1985) igen här om kvällen. Den finns nu i en directors cut  (Region 1 - USA/Canada) med förlängda- och extra scener:

John Matrix var en gång den ultimata soldaten. Nu är han pensionerad. Men en gammal motståndare tvingar Matrix att avbryta sin lugna tillvaro genom att kidnappa hans elva åriga dotter, Jenny. Nu måste Matrix till varje pris rädda sin ögonsten. Men för att lyckas med sin räddningsaktion måste han ta sig förbi storskurkens egen privata armé. När han inser att oddsen inte är dom bästa ger han dock inte upp. Istället blir Matrix bara ännu tuffare, och ännu argare...

Schwarzenegger gestaltar den biffiga Matrix som utan vidare bär upp en kulspruta och skjuter vilt omkring sig utan stöd. Och om det säger något om filmens karaktär så är det helt riktigt. Detta måste vara den av filmhistoriens rullar som det skjuts och dödas mest i. Åtminstone om man tänker på att det är en ensam stackare mot hundratals, och att denna ensamna dessutom går segrande ur striden. Är man nu inte någon fantast av action- filmer bör man nog undvika Commando, men annars är det en stor skam om man inte har sett den. För detta är bland det bästa som gjorts inom den riktiga actiongenren.

image133

Betyg: 5
image99image98image100image99image98



Kycklingfiléer och rödvin

Middagen stod maken för - jag och lill-bus var ju på kalas. Så vi kom hem till dukat bord - nästan. Fast först hann jag få en Martini Rosso

Och detta är vad han bjöd på: Ugnstekta kycklingfileér med salami, pasta och pepparsås

image132


Kycklingfiléerna var kryddade med grillkrydda utvändigt och Chicken & Steak "invändigt". Sen hade han lagt salamiskivor över innan allt sammans åkte in i ugnen. Till det fick vi färsk pasta med grön sparris och pepparsås. Och självklart ett glas rött vin - Selvarossa.

Fast lill-bus åt inte av pastan. Han hade önskat cous-cous med russin så han fick det.
Såhär gör jag det:

50/50 vatten och apelsinjuice
salt
olja
kanel
spiskummin
peppar
russin

Koka upp, rör i cous-cous


Fredag

Åh vad skönt med fredag: Dagens projekt är dessa:

Jobba till 16:30
Fixa två bildspel (på jobbet)
Gå på 2-årskalas med lill-bus
Fredagsmys
Middag med familjen.

Låter rätt så angenämnt!

Mutar lill-bus

Eftersom jag ska ut och käka ikväll - och lill-bus fulllkomligen älskar att gå på restaurang - har jag dels ljugit lite fint och sagt att jag ska på personalmöte. Och sen mutade jag honom med korv och plättar  till middag. Dessutom snitsade jag till korven på detta vis:

image131

Än är allt frid och fröjd. Korvgubben är i magen och plättarna med hjortronsylt är på väg åt samma håll.

70 år idag

Fniss... lockades av AMF-reklamen att ta en bild på mig själv med mobilen och sen mms.a den till 71212. Strax fick jag tillbaka en bild på hur jag eventuellt kommer se ut när jag är 70 år...

Det var väl ingen vacker syn direkt! *fniss*

image129image130

Undra om maken vill behålla mig när han ser resultatet???

Nyfrissad

Just hemkommen från frissan - blev nöjd, och ljus! :-) Svårt att ta bild på sig själv, men nåt sånt här ser jag ut nu!

image128

Upplever det alltid att jag har så väldigt gröna ögon när jag ser mig själv på bild. De ser inte alls lika gröna ut när jag kikar mig i spegeln!

Nu ska jag skura badrummet! Blä...

Ny dag - nya tag

Okej... torsdag. Det är ju snart helg igen. Idag sluar jag tidigt. Och omedelbums ska jag och klippa mitt hår. Visserligen vill jag hemskt ogärna klippa av det, eftersom jag håller på spara det lite längre, men det måste ju jämnas till emellanåt ialla fall. Och så ska jag bleka slingor!

Sen på kvällen ska jag på middag med två av mina gamla arbetskamrater, vilket ska bli väldigt trevligt.

Men först måste jag avverka min arbetsdag. Jag har redan hunnit med några småsysslor, och nu börjar barnen dyka upp här så smått. Så jag går och tar mig en stor kopp kaffe, så går nog den här dagen också!

Gråta över spilld mjölk

Idag var det synd om vår köksa på jobbet.

Hon skulle lasta upp mjölk i kylen och när hon fyllde på som bäst gav hyllan i kylen vika...Vilken syn. Det var mjölk precis över allt....Dessvärre även i hennes förklädesficka - i vilken hon förvarade sin mobiltelefon. Det var en ganska ny och fräsch sådan. Hon sa att hon hade ett år kvar att betala på den.

Telefonen badade i mjölk och när jag bad henne öppna och ta ut batteriet hade hon redan haft den i mjölk ca två timmar... Det var massor med mjölk i telefonen också... batteri, simkort... urk...behöver jag tala om att den inte fungerade???

Dessutom trodde hon att det inte täcktes av någon försäkring. För hon trodde att man inte fick ha telefonen på jobbet. Men jag bad henne kolla i alla fall.. det kan ju bara bli ett nej!

image127

Ärligt svar

Idag på jobbet var det en mindre flicka (2år) som började tjuta i högan sky... Vad händer??? Hon hade ett rött märke på kinden. När hon hade lugnat ned sig så pass så hon kunde prata pekade hon på en större flicka (3år) och sa denna flickas namn.. (J) Hon hade dock svar på tal när vi konfronterade henne:

- Ja men.. hon är inte min bästa kompis så jag nuuupte henne!

Alltså.... ungar!

image126

Höstpyssel...

Snart Halloween.. och dags för extra höstmys. Köpte små minipumpor och ett snyggt doftljus idag. Och så fixade jag till denna:

image125

Jag tycker det blev fint!

Och så en liten scrapsida

En till sida till albumet...

Fyra generationer

image124

Svår att fota i och med att den är svart och guld. Allt blänker och blir konstigt med blixt. Sen har jag suddat bort min farmors namn.. tyckte inte att hon behöver ståta med det på min blogg, sådär helt ovetandes! :-)

Konstig hobby egentligen.. det tar extremt mycket tid... Ett foto han jag idag och jag höll på nästan 1½ timme. Två timmar totalt om man räknar med att plocka fram alla saker och sen städa bort dom igen! Till på köpet är det dyrt. Och så kräver det utrymme - inget man tar med och knåpar med på kafferasten på jobbet direkt. Men kul är det - och fint blir det!




Byxor i rätt storlek och för små skor

Idag kom dom - överdragsbyxorna åt lill-bus. Och dom var sååå fina. Säljaren sa att dom var använda typ två gånger och att det enda var att dom var namnmärkta. Det var helt sant. Dom ser verkligen ut som helt oanvända. Och lägligt kom dom. Idag var det nämnligen bara 2+ när jag cyklade med lill-bus till förskolan, och då var ändå klockan redan nio på morgon.
 
image122

Sen på min lunch gjorde jag en mycket snabb inhandling. Köpte fina ljus till ljusstaken i köket, ett reflex till mig och för små skor åt lill-bus. Jag kom nämnligen ihåg fel när jag mätte innermåttet på skorna. Så det blir till att gå tillbaka och byta imorgon! För snygga var dom - och eftersom lill-bus fullkomligen ÄLSKAR rött så måste det ju bara bli dom i vinter!

image123


17 dagar till semester

Ja nu är det bara 17 dagar till lite ledigt. Vi åker till huvudstaden hela familjen fredagen den 26/10 och är hemma igen tisdag kväll. Ska bli skoj!


Och idag fick vi dessutom inbjudan till en liten fest hos dom vi ska bo hos:


image120

image121

Jobbar sent - äter gott

Idag jobbar vi sent både maken och jag... så det blir till att hitta på väldigt snabb middag. Alternativet är att jag nu, på min lunch, skuttar ned på stan och handlar en grillad kyckling, eller nåt sånt. Eller så får maken helt enkelt köpa med sig en familjepizza på hemvägen...

...och jag tror vi väljer det senare alternativet. Det är faktiskt rätt gott att vara lat ibland! Eller hur?

image119

Tävling hos Theas rum

Om du vill vinna en personlig almanacka från http://www.personligalmanacka.se/ ska du besöka Bloggen Theas Rum.

image118

Själklart vill jag vinna en kalender så det är bara att gissa och hålla tummarna!


Läs mer om tävlingen här!


Om att bli gammal och dö

På väg hem från förskolan började lill-bus fundera över släktskapen , mormor, farmor, varför hans farmor är makens mamma och så... och så förklarade jag att när han får egna barn blir jag farmor.

- Men varför blir du farmor när jag blir pappa?
- Det är så det är... farmor betyder fars mor...
- Men vem blir min mamma när du blir farmor?
- Ingen annan kan bli din mamma. Jag kommer alltid vara din mamma - hela livet.. ända tills jag dör...


Då börjar lill-bus gråta förtvivlat:

- Men jag vill inte att du ska dö?
- Ja, men inte ska jag dö nu.. jag lovar.. men när jag blir jättegammal. Det är lääänge dit..
- Men jag vill inte att du ska bli gammal...
- När jag blir gammal är du redan stor. Tycker du farmor är gammal?
- Näe...
- Då så... jag måste ju först bli som farmor och sen ännu äldre innan jag dör. Det kommer dröja jättelänge dit...
- Ska du döda det som bankar då? (han menar hjärtat som slår - han vet att om hjärtat slutar slå är man död)


Det är svårt att förklara det där...

image117

Scrappat lite

Handlade lite scrappingtillbehör när vi var på shoppingsväng igår, så ikväll åkte prylarna fram igen. Eftersom vi inte har något extra rum, förutom de som redan används till "vanliga saker" som tv, sova, leka, tvätta och äta och sånt, så får jag hålla till på vardagrumsgolvet när jag "skapar"

Exakt såhär rörigt ser det ut varje gång jag håller på:

image115

Nånstans mitt i den där röran sitter jag, på knä, och klipper, skriver, limmar och sånt... Men det går bra. Fördelen med att hålla till på golvet är ju att man kan breda ut sig nästan hur mycket som helst. Ett skrivbord skulle inte räcka till, det är bara att inse!

Ur denna röra blev det denna Lay Out ikväll:

Han äger nyckeln till våra hjärtan:

image116



Nästan lite julkänsla

Eftersom här regnar och är grått och vi dessutom mest fördrivit tiden med nyttogöromål kände vi för något gott innan middagen. Så vi värmde en flaska Kullakanel - äppelmust med kanelkrydda - och satte oss vid köksbordet med tända ljus och lite torrostade jordnötter. Det var verkligen jättegott. Och kändes skönt med något varmt en blöt dag som denna. Och Lill-bus drog genast assosiationer till jul:

- Varför är det inga russin?

Han trodde det var glöggdags, trots att vi använde vanliga kaffekoppar och inte glöggmuggarna. Och det var nästan lite av den känslan vi också fick...

image114

Här hittar man förresten en massa drinkrecept med kullamusts produkter.. flera drinkar lät riktigt goda.

Hemhjälp

Hemhjälp vore inte så dumt. Idag ägnas den mesta av tiden till tvätt och dammsugning och sånt. Och veckohandling.

Skulle vara skönt att slippa dammsuga - det är tråååkigt.

Tvätten skulle jag nog också kunna tänka mig leja bort, men då ska det vara nån som jag kan tänkas lämna mina smutsiga underkläder åt! Och vem skulle det vara???? Det är nog enklast att ta hand om sin egen skit.

Städa badrummet är också dötrist. Det får gärna någon anna göra åt mig. Fast det gjorde jag i torsdags, så det behövs inte göras idag... som tur är.

Putsa fönster är en annan syssla nångon utomstående skulle kunna få utföra åt mig. Blä.. Men hänga gardiner är kul.

Dammtorkning är också rätt trist.. men det går så fort så det kan jag ta hand om själv.

Men byta sängkläder är boring.

Och så när man ändå håller på köpa hushållsnära tjänster kunde jag låta någon tvätta och vaxa bilen, skura alla golv, torka taken och tapetsera om i köket och vardagsrummet!

Synd bara att det kostar pengar....

image113

Årets sista grillning?!

Fisk
Scampi

Tonfisk
(fileér)
Laxfile´

Sallad

Isbergssallad
Gurka
Grön paprika
Gul lök
Feferoni
Rostad Majs
En påse Parrots salladsmix -sweet
Citronolja

Tillbehör

Smoked sea salt
Aioli
Pommes stripes


Tina scampi. Koka upp riktigt salt vatten (ev. dill) och låt koka ordentligt ca 2 min. Låt svalna

Tina tonfisk och.  Häll olivoja över. Salta.
Tina lax. Krydda med Santa Marias Seafood and Fish-krydda. Salta
Grilla tonfisk och lax.
Eftersalta med Santa Marias Smoked Sea salt

Servera till sallad
Pommes och aioli till att dippa räkorna i.

image112


Dryck

Vitt vin
Penfolds Rawson's Retreat Shiraz Cabernet (nr 6942)
Dunavár Chardonnay (nr 12993)

Efterrätt

Plättar
vit belgisk choklad
absolut rasperry
russin

Värm plätta med russin och vit choklad i micron tills chokladen är mjuk och går att mosa ut över plättan. Häll över absolut. Tänd på... låt brinna. Rulla ihop och njut....



Tänt var det här!

Nu går maken ut och tänder grillen. Vi  ska grilla tonfisk. Till det blir det lite pommes, en god sallad med lite extra i, nykokta räkor (dom ligger och svalnar nu) och kanske lite bröd. Lill-bus ha beställt grillad platt korv!

Svärmor kommer över och äter med oss... Så det är väl bäst jag röjer till lite i köket och tar och studsar in i duschen för att tvätta av mig shoppingdammet!

Lyckad shopping trots trasig bil!

Det blev en lyckad tur, trots att det började med lite strul. Bilen gick så uruselt att vi var tvungen avbryta resan. Vi svängde in till min mor och far och öppnade motorhuvet. Det visade sig att en tändkabel var helt av! Så bilen gick på bara tre cylindrar. Den lät som värsta traktorn och luktade ve och fasa.

Men medan jag och lill-bus satt inne hos min mamma och lekte/läste fixade maken och min far bilen. Så 1½ timme senare än tänkt var vi på väg ialla fall - med en bil som gick jättebra!

Började med lite näringsintag på MacDonalds! Jag fullkomligen älskar deras nya "grilled chicken gormet".Testa den om ni inte gjort det.

Sen shoppade jag loss. Jag har inte packat upp än men om jag minns rätt så fick jag tag på:

- en svart tunikaklänning med långa ärmar (hm)
- en brun tunikaklänning med långa ärmar (gina tricot)
- en svart finklänning/tunika (till jul?) (gina tricot)
- två t-shirts med kul tryck (gina tricot)
- over-knee strumpor med rutor (hm)
- två bh-ar (lindex)
- ett halsband (hm)
- benvärmare i svart (hm)
- massa scrappingpapper/dekorationer och lim (timarii)
- ett par mjukisbrallor åt lill-bus (hm)
- lamineringspapper (claes olsson)
- papper till att göra egna t-shirt med (claes olsson)
- godis (såklart!)

Och maken köpte ett 4gb usbminne för 299:-

Helt klart nöjd.

Fast jag har ju inte provat ännu... kanske inte något som passar?!


Shopping på programmet

Vi har precis ätit frukost och har just bestämt oss för att ta bilen och åka på en shoppingsväng på annan ort.

På inköpslistan står:

Tunikor
Roliga strumbyxor (färglada)
Lamineringspapper (Claes Olsson)
Papper till att stryka på kläder (Claes Olsson)
Scrapprylar

Så nu ska vi göra oss klara och sticka iväg.
Hoppas på en lyckad dag!

En drink

Blandade precis

4 cl Absolut kurant
4 cl Jock blåbär - drickfärdig
Sprite.

Gott - som saft. Skulle nog haft ca 6cl kurant, men det räckte bara till var sin fyra åt mig och maken.

Skål!

image111

En klick lingonsylt

Har precis gjort helg. Maken och lill-bus kom och mötte mig när jag låste förskolan. Lill-bus hade plockat typ en halv deciliter lingon. Han gillar allt som har med skogen att göra. Nu tyckte han att vi skulle koka lingonsylt av hans bär.
 - Näe, sa jag, det är för lite bär.
 - Jo jag vill, sa han.
 - Okej då. Vi gör väl det, sa jag.

Så nu sitter han vid köksbordet med sin varma lingonsylt nöjd och glad. En hel matsked blev det!

T-tröjor

Köpte billiga t-shirts åt lill-bus. Det skulle bli pyjamaströjor. Men jag piffade upp dom litegrand. Faktum är att jag fixade till dom så jag undrar om det måste få bli "vanliga" tröjor istället för något han bara använder nattetid!

Eller vad tror ni? Jag vet då en som kommer bli väldigt nöjd imorgon bitti! :-)

image110

Hans största favoriter just nu!

Vagel i ögat och nageltrång

Igår fick jag hela två vaglar i ögat! Vaför får man såna? Dom är ju bara ivägen. Och två i samma öga till på köpet! Nåja, dessa två skavde bara litegrand. Men jag tog av mig linserna tidigare än vanligt igår kväll... bara för att upptäcka att dom skavde mer när jag bara använde glasögonen! Hm...

Som tur var hade dom "torkat bort" under natten.

Istället hade jag nageltrång! Kändes inte heller så värst - förrän jag tog på mig skorna. Men jag har överlevt det också!

Undra vad jag hittar för krämpa imorgon? ;-)


Du är som honung, mamma

- Du är som honung mamma, sa lill-bus när vi lagade middag idag.
- Varför då? undrade jag.
- För att man vill äta upp dig! var svaret! 

Och senare jämförde han mig med en sockerbit.

- Du är som en sockerbit man vill äta upp!

Sötnosen min! Han är minsann ett riktigt sockergryn han med!

Shoppat en kjol

Jag hittade nästan en exakt likadan kjol som jag tittat ut i HM:s katalog men som jag inte ides beställa i och med att allt annat var slut eller hade sent lev.datum.

Blev väldigt glad när jag såg den här hänga på en galje nere i en klädbutik i vår lilla "stad". Köpte omedelbums!

image109

Blir nog fin med roliga strumpor och färgglad topp!




BloggRegistret.se





Middag med gamla kollegor

Nästa torsdag ska jag på middag med två av mina gamla kollegor. Vi var ett arbetslag i ungefär 1½ år. Från det att jag började jobba efter min föräldraledighet i februari 2005 till hösten 2006. Och vi hade bara sååå roligt. Jag saknar dom. Ja resten av den förskolan med, för den delen. Det var väldigt härlig stämning på det huset.

Det roliga med dessa två kollegor är att dom är mån om att fortsätta hålla kontakten. Och det är så roligt. Man får känna sig riktig omtyckt när dom vill gå ut och äta (och prata/skallra) nån gång då och då. För det är ju faktiskt väldigt lätt att bara strunta i att höra av sig i och med att man inte jobbar tillsammans längre och därmed inte träffar varandra mer än på stan nång gång då och då!

Och nu nästa vecka är det en sån middagskväll igen. Det ser jag fram emot.

image108

Vattkoppor

Det går vattkoppor på lill-bus förskola. På min också för den delen.

Lill-bus har inte haft vattkoppor. Så det vore ju fint att få göra bort det när det inte krockar med en massa annat skoj som utlandssemestrar, julfirande, lucia och sånt. Det enda "hotet" är väl att vi åker till Stockholm om 3½ vecka... så får han nu krockar det säkert med den trippen....

Jag fick inte vattkoppor förrän när jag var fullvuxen. Tror det var hösten -93 och jag var 21 år! Jag och maken (nåja, då var han väl bara sambo) hade "barnvaktat" hans lilla kusin som då var 8-9 år.. Jag och hon hade legat under en filt och sett TV. Den natten fick hon vattkoppor... jag fick det exakt 14 dagar senare. Alla sa att jag skulle bli såååå sjuk, men jag var hur frisk som helst. Prickig som värsta salamin, men som tur var inte i ansiktet. Jag sov med bomullshandskar för att inte klia sönder dom. Men jag hade knappt någon feber alls... Exakt sju dagar senare var jag på jobbet igen.

Det är väl bara att hoppas att Lill-bus får det lika lindrigt om han får det nu!

image107





BloggRegistret.se





Forts. överdragsbyxor

Sådärja.. nu är det bara att vänta. På överdragsbyxorna.

Jag fick tag på ett par ialla fall.. tur det finns internet. Jag blev erbjuden ett par svarta Po.P zip som bara var använda ett par gånger - alltså i fint skick. Jag slog till direkt. Byxorna är betalade och klara.. nu väntar jag bara på brevbäraren!

Var tar veckorna vägen?

Fattar knappt att det är torsdag imorgon - igen. Jag skulle egentligen haft min korta dag imorgon, men pga sjuka och bortresta arbetskamrater är vi lite kort om folk så jag fick byta dag...

Gick hem efter lunch och spenderade sedan dagen med att

- dricka kaffe hos svärmor (hela familjen eftersom även maken slutade tidigt)
- tog en promenad ned på stan och lämnade tillbaka pedalerna vi köpte till lill-bus stora cykel (men som inte passade)
- var på InterSport och köpte vinterhandskar åt lill-bus, samt registrerade bonus på skorna jag köpte i helgen (då jag inte hade kortet med mig)
- var smakråd åt maken när han köpte två par jeans och en snygg tröja på Dressman
- handlade en kjol åt mig själv
- handlade fyra t-shirt och boxershorts åt lill-bus, vilka får fungera som pyjamaser i vinter
- fixade snabb middag  (istället för den vi skulle gjort, men vi var för länge ute på stan så vi fick ta överblivna rester från frysen)
- tog ett glas vin (aja baja)
- dammsög och städade vardagsrummet
- duschade med lill-bus
- pratade i telefon med min pappa

Inte illa alls... :-)

Morgonstund har guld i mun

Strålande höstmorgon, klart, solen är på G och jag har öppningskift - vilket innebär att jag befunnit mig på jobbet sedan 6:30. Men då får jag också knalla och hämta lill-bus redan 12:30

Perfekt, med andra ord.

Förutom att man alltid sover som bäst när man måste kliva upp tidigt!

Månntro vad vi ska hitta på i dag när jag slutat???¨'

image106

Uppför en backe...

Jag har gjort en väg.. en väg till en sång. Så barnen ska kunna hänga med i orden upp och ned, sväng och äng osv. Jag tror den är 22 A4 stor!!!

image104


Lite svårt att se kanske.. men det är alla bilder och hela vägen till barnvisan

Uppför en backe och över en bro
nedför en backe och över en ko
Hej, hå och över en ko...
som fortsatte tugga och glo!

osv...



Jag har bara kvar att plasta den. Sen kan vi börja sjunga på jobbet!

Rosa Bandet

Ville bara påminna om att oktober är bröstcancermånaden. Stöd forskningen. Jag har på nära håll upplevt bröstcancer, som anhörig, - flera gånger - och köper självklart ett rosa band denna månad. Och då ville ju även Lill-bus ha ett band. Skänk gärna en slant också...

image102


Här är Cancerfondens Rosa Bandet sida.. där kan man skapa sin egen insamling om man vill...



BloggRegistret.se





Pathfinder - recension

Såg Pathfinder igår kväll...

Filmen handlar om en vikinga-son som lämnas ensam kvar efter ett brutalt plundlarslag. Vikingasonens far tyckte inte han var värdig att vara hans son. Viking-sonen tas om hand av indianer - eller gryningsfolket som dom kallade sig - och han växer upp som en vit bland de övriga. Minnet av hans förflutna ligger kvar och när indianfolket ska välja en ny "pathfinder" - vägvisare - kan inte Ghost (som han kallas) väljas eftersom han först måste visa att han är värdig att vara en av dem. Han avviker från byn och skaffar sitt eget liv, bara för att strax efter få se alla sina närmaste brutalt slakatde av Vikingarna. När han blir vittne till hur dom behandlar hans fosterfar blir han rasande och ger sig ensam i strid mot vikingarna. Han bär på en stor ilska och ett behov av hämnd... men även en kärlek och ett uppdrag att försvara...

Filmen var riktigt underhållande. Någon egentlig handling är det inte frågan om. Det är mest bara en hämdfilm... Ghost ska döda så många vikingar han hinner innan filmen är slut. Och självklart helst få den han älskar.

Men den är ändå underhållande. Den är väldigt snyggt gjord. Vackert filmad, fina miljöer, brutala vikingar, snygg hjälte (Karl Urban) och så rätt spännande. En väldig lyckad blanding av action och äventyr....

Jag gillade den!

image97

Betyg 3+
image98image99image100 image101






BloggRegistret.se





Överdragsbyxor önskas köpa!

Det gick ju inte bra det där! Att fixa överdragsbyxor åt lill-bus, alltså. Han har haft Didrikssons brallor (han har jackan också...) Men som sagt, dom har pajjat bakom rumpan och sen börjar dom vara i minsta laget. Jag hade liksom räknat med att bara åka in på Intersport, plocka på mig ett par svarta byxor i strl. 110, betala och cykla upp på jobbet igen.... Tjii fick jag.

- På Intersport hade ingen tid att hjälpa mig kolla om det fanns fler storlekar på lagret. Det som fanns framme var för smått.

- På Team Sportia hade dom slut ALLT i stl 110. Didriksson, Reima... allt....

- På den enda barnbutiken hade dom bara hela set, och min unge har redan tre vind/regnjackor!

Suck och stön.

Ringde Intersport sen, och dom hade inte på lagret heller...Så det finns alltså inga brallor i hans storlek att uppbringa här på orten! Usch, blä och fy!


Återstår att åka och shoppa till helgen, eller kolla nätet. Får väl dammsuga tradera i kväll...

Ingen som har ett par överdragsbyxor, lätt fodrade, vattentäta men med andningsfunktion
mörka (helst svarta men mörkblå/mörkgrå går också bra) i fint skick i strl. 110 att sälja??? Gärna Didriksson...
Det ska förresten vara resår i midjan.. inte linning med knäppning, helst. Lill-bus är så smal så resår med dragsko funkar bäst!




BloggRegistret.se

Lunchrast

Nu tar jag lunchrast efter att alla barn som ska sova på jobbet somnat gott. Jag ska ned på Intersport och söka nya allvädersbrallor åt lill-bus. Han nuvarande är på gränsen till för små och dessutom hittade jag ett hål i baken på dom igår kväll... hålet lagades hastigt. Så idag går han runt med ett rött hjärta i baken!

Citruspress

En sån här vill jag ha:


image96

En citruspress från OBH nordica. Den skulle passa perfekt brevid min Espressobryggare i samma färg. Jag vill alltid ha juice till frukost. Problemet är att jag nästan aldrig äter vardagsfrukost hemma - jag får den serverad på jobbet kl 8:00 :-), och det innebär att juicetetran som jag öppnat under helgen hinner bli så många dagar innan den tar slut (alla vitaminer är puts väck). Så jag tänkte att om vi skaffar en sån här snygg liten sak kan vi alltid se till att handla apelsiner till helgen - och jag får min juice till frukost på lördag och söndag!




BloggRegistret.se

Persomöte ikväll

Alltid lika trist, men pga dessa kvällar får man ju gå hem tidigt en dag i veckan... så det är bara uthärda. Ska strax cykla iväg.. lite köttfärssoppa först bara!

BloggRegistret.se

Snart är det jul igen

Exakt 12 veckor till julafton... jag längtar redan. Och jultokig som jag är har jag redan börjat fundera och småfixa.

Jag har två julklappar klara. En till min mor (och det kan jag ju inte skriva vad det är ifall hon läser, men jag vet att det är nåt hon önskar sig) och en till min syrras älsta pojke. Återstår ju en hel del, men det är skönt att redan har börjat ordna sånt.

Jag har även gjort klart att vi kommer fira julafton hos oss, iår igen. Förra året var första gången vi var på hemmaplan, och det blev så lyckat att vi kommer ta repris på det denna jul.

Gardiner till köket är också klart. Jag köpte nya för ett par år sedan och dom är sååå fina.

Pappa kikar ut gran åt oss nu innan snön kommer. Men lite nya julgransdekorationer måste jag skaffa. Granen ska bara gå i vitt och silver så jag måste nog komplettera upp lite. Och ny utebelysning till balkongen behöver jag...

Och så har jag börjat fundera över hur jag ska arragera upp familjen för julkortsfotografering.. snart dags för det också...
image95


Det kommer bli jul i år igen... härligt!

RSS 2.0