Flyttkort - uppdatera era bokmärken

image579


Jag har flyttat.

Från http://lindawashere.blogg.se till en ny portal med nytt alias.
Numera finner ni mig på följande adress.

http://candygirl.worldofsecrets.com/

Jag hoppas alla som brukar läsa hos mig uppdaterar sina bokmärken och följer med mig i flytten.

Vi ses!

Sushi - igen

image420


Med risk för att låta enformig så låter jag härmed meddela att jag idag gör min paradrätt till middag. Det blir med andra ord Sushi till allas belåtenhet. Bus är tokig i sushi. Men det förstår jag.. det är ju jag och maken också. Svärmor får också smaka! Sist jag gjorde det var till påsk, men det är ju så gott så jag kan gott rulla några sushirullar idag igen.

Men innan jag börjar "rulla" mina noriark ska jag dricka upp min wirre och ta mig en dusch. Har svettat upp mig när bus har varit på sin första riktiga cykeltur för säsongen. Här om dagen cyklade han bara på gården. Idag tog vi oss en längre sväng. Han cyklar, vi går. Och då får vi pinna på ganska duktigt för att hinna med. Skönt!

Förvaringsproblem

Igår när jag skulle scrappa (samtidigt som bus såg Pippi långstrump i Söderhavet) pajjade min scraplåda. Jag har i och för sig anat att nåt sånt var på G, eftersom den var TUNG och mer än full... men jag hade inte planerat att den skulle gå sönder just igår. Och inte hann jag plocka upp prylarna från golvet (i sovrummet) förrän det hojtar från vardagsrummet

- Mamma nu blir det spännande igen.
- Ok, svarar jag
- Mamma du måste komma NUUUUUUUUU!!!

Sen fick jag inte gå från soffan förren Pippi räddat sin pappa från sjörövarna och alla var på väg hemmåt igen.

Alltså låg prylarna kvar på golvet i sovrummet och jag fick inget scrappat.

Idag måste jag hitta en ny låda till allt det där!

En vanlig dag

Blogg.se funkar skit - som vanligt.
Solen skiner från en klarblå himmel - som den gjort hela veckan
Jag håller på dammsuga och byta sängkläder - som jag brukar på lördagförmiddagar
Vi ska ut en promenad och komplettera det vi behöver till kvällens middag och samtidigt käka nån god lunch på stan - som  vi brukar på lördagar.
Det enda ovanliga är att jag tänkte byta gardiner och mattor i bus rum. Han ville ha blå sängkläder och det matchar inte just nu. Så då gör vi ett färgbyte senare idag.

Men på det stora hela är detta med andra ord en ganska vanlig dag. En ledig dag. En lördag.

Ny blogg-funderingar

Om någon undrade är det jag som ritat av mig själv i inlägget nedan...Var ute efter lite seriestuk på bilden, och det blev det väl?

jag håller på fixa och trixa med ny header, till nya bloggen, därför leker jag lite med blider just nu. Och det var även därför jag gjorde mig själv i serieformat. Jag har lekt ihop en ny header, i olika färger, lite popkonst sådär... får väl se vad det blir för skoj i slutet. Men jag visar inget resultat nu.

Nu ska jag gå hämta bus.

Någon som kan gissa?

image578

Det blöder av surhet

Utdrag ur ett samtal om känslor med barnen på jobbet

Hur känns det när man är sur?
frågade jag.
Barnen funderade...
- Hur känns det i kroppen när man är sur? frågade jag igen.
Ett av barnen, en flicka på snart sex år säger då
- Det känns som att det blöder i kroppen.

Det smälter...

Jag är med i Fröken Evans utmaning Visa Våren. Så här ser det ut vecka 16 här uppe vid norrbottenskusten:


image575


Och idag har det tinat bort ännu mera.... :-)

Morgon med bråkigt photoshop

Jag skulle lägga ut ett par bilder för att visa hur det svänger i vädret här uppe. Ena natten har det vräkt ned snö så vi pulsar fram och nästa dag är allt som kom borta, plus lite till, så det är bara gågator och vägar. Bus fick premiärcykla för säsongen igår. Lite knackligt gick det, och han blev störtförbannad då han inte fick cykla ned på stan när vi skulle göra ett par ärenden. Haha...

Men bilderna sket sig eftersom Photoshop hängde sig.. hmmm.. och jag börjar faktiskt jobba om mindre än en halvtimme så jag bör väl tänka på att göra mig färdig för arbetet!

Här är förövrigt strålande väder. Klockan sju var det nollgradigt. Och solen strålar redan högt på himlen. Håller tummarna för många långa soliga dagar så snön smälter.

Jag vill ta fram vårskor.
Och börja använda jackan jag köpte igår.
Och cykla.

1500+100=35

Märks att jag hade femma i matte va?

Men det stämmer...
1500  hopprepshopp +100 situps = 35 minuters träning

Perfekt och enkelt. Man behöver inte ens lämna lägenheten!

4:47

Det är härligt med den ljusa tiden på året. Redan nu, i mitten av april, har vi ljust stora delar av dygnet. 04:47 går solen upp... och ned går den 20:04. Men det innebär att det ju är gryningsljus ett bra tag före solen går ovanför horizonten. Och samma på kvällen, fast tvärtom. Nu är klockan 21 och det är inte riktigt mörkt... bara nästan... Och ljusare ska det bli. I drygt två månader till. Sen vänder det. Men det är först i september det börjar kännas mörkt på kvällarna

Det finns dock ett par nackdelar med ljusa kvällar/nätter.

a) stearinljus är totalt överflödigt. Det är knappt man tänder ljust nu. Synd, för det är hög mysfaktor på ljus.
b) om man vill ha MÖRKT när man sover räcker det inte med persienner. Svart rullgardin OCKSÅ är ett måste
c) Har man barn som vaknar tidigt på vintern vaknar dom GRYMT tidigt på sommaren (hittils har vi aldrig råkat ut för detta, men andra har ju problem)

En svettig dag!

Har precis kommit hem för dagen. Och ska omedelbums vidare på 50-årskalas. Hinner dock duscha först, vilket kan behövas eftersom jag svettat upp flera tröjor idag.

En sväng till biblioteket med 36 böcker i snömodd och sol (där jag även tappade min handske så jag fick gå en extra runda) resulterade i första svettröjan. Den andra åstadkom jag på min lunchpromenad i raskt tempo i härligt vårväder. Nu är jag svettig igen efter att ha hämtat bus och hoppat i alla vattenpölar på hemvägen.

Har varit dålig på lägga ut bilder på sista tiden. Men jag vet inte var all min lediga tid tar vägen. Det är nån som stjäl den! Hittar ni min stulna tid får ni gärna se till att den kommer tillbaka. Någon hittelön får ni inte, möjligen några fler blogginlägg!

So long!

Lite allt möjligt.

Kväll! Skönt.

Jag har roat mig med att skriva en låt till 50-åringen vi ska gratta i morgon. (sofie.. skvallra inte! ). Blev nöjd med den.

Kamerafunderingarna går vidare. Likaså funderingarna om bloggflytten. Och om jag ska lägga om innehållet nåt???

Nu tar vi ett avsnitt av någon tv-serie på DVD. Sen godnatt.

Nu räcker det

*Snö igen*

Man kan inte tro det är sant.

Igår var det helt bara vägar och varmt (dock inte så skönt eftersom det blåste, men blåsten är ju bra för då smälter det fortare vilket är bra eftersom här är sjukt mycket snö) Man kunde börja ana att det nog kommer kunna vara snöfritt inom en viss överskådlig tid. Men så igår em började snön komma igen... mera... mera.. mera... Det har nog kommit ett par decimeter nysnö. Traktorerna har kört för fulla muggar hela dagen. Vi fick pulsa till jobbet. Nu är det varm igen. Men ska det hålla på såhär kommer vi ha snö ända fram till midsommar...

JAG VILL HA SNÖFRITT NUUUUU!!!

Någon som kan köpa mig en biljett till varmare trakter?

Nu funkade det inte igen

Igår funkade blogg.se skit igen... Inga försök jag gjorde funkade att publicera.

Jag tillbringade därför endel av kvällen till att leta ny bloggportal. Och jag hittade en jag tror jag tänker flytta till... men jag måste "boa" in mig lite innan jag skickar er ett flyttkort. :-)

Annars har jag ägnat söndagen till att kika på kameror. Nu är jag inne på att köpa en långzoomare istället för en systemkamera... måste bara läsa lite mer recencioner.

En kärleksförklaring

Till de mina.

Till min make för att du är mitt allt. Stöttar mig i allt. Beundrar mig. Älskar mig och delar allt med mig.
Till min son för att du ger mig sån gläde i livet. Alltid glad. Alltid delaktig. Så duktig, så fin.
Till min pappa för att du hjälper mig med sånt jag inte klarar själv. Utan något krav på gentjänster. Alltid proffisionell och stolt över sina idag vuxna flickor.
Till min mamma för att du är stark. Klagar aldrig. Finns alltid där. Svarar på allt man undrar och hjälper mer än gärna till.
Till min svärmor för att du är som min andra mamma. Hjälper, stöttar, älskar. Och orkar med...

Jag är så glad att ni finns i mitt liv.

Husdjur på burk

image572

Någon som gillar vårt husdjur?

Allvarligt.. vi har en snigel. Den är nog tre veckor gammal nu. Och den kommer troligen från Frankrike. Svärmor fick med den i en knippe persilja hon köpte innan påsk. Jag fick med den hem en kväll för att visa bus. Men vad skulle vi göra med den när han sett den då? Inte kunde vi ju slänga ut den i snön. Då skulle den ju frysa ihjäl. Och inte hade vi hjärta att spola ned den i toan.

Nix.

Vi fixade en genomskinlig burk som vi gjorde hål i locket på. Där fick snigeln flytta int. Den får ett färskt salladsblad lite då och då. Samt rengjord burk. Och ibland får den krypa ut på lite längre promenader.

Den verkar trivas fint. Så vi kanske borde döpa den!

Rosor till mig

image571

Den här tjusiga rosbuketten fick jag precis av min svärmor. Hon verkade tycka jag behövde nåt fint efter ett par veckor med väldigt mycket göromål. Visst var det vacker rosafärg på den?

Hon uppmanade mig även att "ta det lugnt ikväll" (på festen alltså). Just på grund av ovan nämda anledning. Hon sa att eftersom jag troligtvis är rätt trött så kan vad som helst hända om man inte är försiktig. Och jag antar att hon har rätt. Men nog kommer det bli mer än ett par glas vin ikväll, det vet jag med säkerhet...

Home!

HEMMA! Så skönt.

Nu sja jag bara dricka kaffe och softa en stund. Sen ska jag börja fundera vad jag ska sätta på mig ikväll. Jag ska på fest! Tjoho.... (ytterligare en anledning att jag inte uppskattar tapetseringen kl. 8 i morgonbitti! Suck.)
Bara kvinnfolk blir vi...
Viket garanterat innebär
MYCKET TJATTER
MYCKET SKRATT
MYCKET SKVALLER
och
MYCKET SKOJ.

Äntligen fredag

Äntligen fredag. Men inte sjutton kommer man få sova imorgonbitti heller. Mina föräldrar kommer och byter ut en av tapetvåderna pappa inte blev nöjd med. Det är väl bra. Mindre bra är tiden dom ämnar komma. Klockan 8. En lördagmorgon. Jösses... då vill jag ligga i sängen och inte alls tänka på vad som kommer hända en lördag. Suck och Stön. Men det är väl bara att gilla läget... Sen är det "bara" golvlisterna kvar.

En sak är då säker. Jag tänker ALDRIG köpa mig ett gammalt hus som måste renoveras.

Torsdagkväll

Tror jag börjar med en ny fotobok nu ikväll.. en stund. Sen ska vi nog börja se Cloverfield.Och så BORDE jag gå lägga mig i tid eftersom jag öppnar förskolan imorgon. Men jag vet att just det sista kommer jag misslyckas med!

Arbetsskada

Jag har en blåsa på tummen. Av att vässa pennor...

Hmmm... det är med andra ord arbetssamt att vässa pennor i en halvtimme utan uppehåll. Borde klassas som arbetsskada va?

Det blir nog helg tillslut... tror jag.

Nu är nya kylen/frysen på plats. Den gamla ska på tippen i em. Imorgon slutar jag tidigt. Sååå skönt. Detta måste vara årets längsta vecka. Absolut utan tvekan. Men jag överlever. Det är inte så att jag lider av att det är full rulle. Jag trivs rätt bra då, men lite jobbigt blir det ju tillslut, även för mig!

Ett par timmmar jobb kvar denna dag. Sen får jag hämta bus och bege mig hemmåt och fortsätta fixa till i köket och med hjälp av min far baxa ned gamla kyl/frysen tre våningar för att kasta bort den. Sen vore det ju fint om man fick städat också. Eller nåt. Tänkte i alla fall fixa en enkel skaldjurssallad till middag. Det har vi förtjänat.

Jag har varken tiiiid eller ork

Bara så ni vet.

Jag jobbar, jobbar, jobbar. Hemma fixar vi... idag blev det hämtpizza halv åtta efter pappa byggt om hålet för ny kyl och frys, eftersom det gamla är för litet. Fortsättning på det bygget imorgon och på torsdag.
Imorgon har jag skolforum. Hinner inte ens hem och käka. Börjar åtta på morgon och slutar tjogo på kvällen.
Idag har jag varit med bus på VC för eksemen i knäväcken.
Imorgon ska han och frysa vårtan.
Efter arbetstidens slut har jag varit och kopierat arbetsblad (bokstäver) och hämtat skrivarpapper på kontoret på skolan eftersom vi inte har möjlighet till kopiering på mitt jobb.
Sen har jag städat (vanligt och efter pappas byggjobbande) och sent om sides tagit mig en kvällsdusch.
Och maken har ramlat och är justerad i ryggen.

Så jag hinner inte blogga. Jag orkar inte. Och jag har ingen inspiration heller... har inte ens haft fram kameran på hela dagen idag. Men när sjutton skulle jag haft det.

Nu vet ni.. förvänta er inget från min sida på ett tag!

Såhär ser köket ut nu!

image570Hade ingen bra "före bild". Men här ser man lite av tapetern. Det var vit med några svaga blommor i lätt rosa...
image466

Våren som kom av sig!

image569
Det smälter

image568

Ska snön bort så måste den få slaska!
Blev lite fix i alla fall...

Jag kunde inte hålla mig... gardinstång, krokar till hissgardin och en tidningsylla är på plats. Och så har jag strykigt gardiner och hängt upp.

En tavellist i ek, som vi brukar ha böcker eller ljus på är kvar. Och hissgardinen är inte upphängd. Och så måste jag torka taket och golvet. Men det tar jag imorgon. Sen fotar jag!

Nu ska vi kika lite nattfilm! Sussa gott!

Lördag med mycket innehåll

Här har jag inte visat mig mycket idag.

Men vi har fått tapetseringen fixad. Mor och far dök upp vid lunchtid för att fixa köket. Vi smet. Ut på stan för att shoppa joggingkläder och äta lunch. Bus hade bestämt sig för att äta tårta. Vi kompromissade med att han först fick käka korv. Han valde parisare. Sen tårta. Men caféet vi skulle på var stängt.... så jag och maken fick käka kebab. Sen gjorde jag rulltårtsbakelser hemma. Bus blev nöjd. Det var ju som tårta det med!

Mor och far fortsatte tapetsera.
Vi flydde igen.. kände oss i vägen. Gick ut för att leka i snön som kommit. Byggde snögubbe, pulsade och kastade snöboll. Maken for till biltvätten. Vi tog en promenad till samma ställe.

Tillbaka hemma hade tapetserararna slutfört. SNYGGT! Dom städade ihop och allihopa, mor och far, jag, maken och bus, drog till svärmor för middag.

Nu har vi tagit oss en sen dusch. Bus ska strax i säng och jag ska försöka hålla mig från att skruva upp gardinstång, hylla och dyl... jag tror inte jag lyckas. Bild på "nya" köket kommer när gardiner och allt annat är på plats.

Allting är vitt, vitt, vitt... :-(

image567


Alltså hallå? Vad händer? Det är nån form av SNÖSTORM ute... hade inte all snö börjat tina bort? Är det inte meningen att vi ska börja känna av våren nu? Åh..... så frustrerande. Jag tyckte det var så skönt att asfalten kommit fram på sina ställen och att det slaskade och smälte. Det är visserligen BLÖTSNÖ som kommer idag, men ändå. Allt är VITT,VITT, VITT! Hoppas det är sån här snö som "äter upp" den gamla snön...


semester

Sommarsemester... jag längtar

image566
(bilden är tagen i Grekland förra sommaren)

Min ansökan gällar följande dagar.

fp 25-26/6
sem 27/6 -30/6
fp 1/7
sem 2/7-8/7
fp 4-5/8
sem 6/8-8/8

eller nåt sånt...

i praktiken

LEDIGT FRÅN OCH MED ONS 25/6 TILL OCH MED HELGEN 10/8

Längtar...

Vet ni hur djävulen ser ut?

image565

(bild; stulen)

Jag stängde ju min förskola idag. Två pojkar, snart sex år, var sist. Vi gick till skogen, strax bakom knuten när bara dom var kvar. Snabbt hittade dom två grenaer som var "bössor" och dom gick på jakt. Dom ville att jag skulle följa med. Men snön är mjuk nu när det slaskar så skoterspåret är det enda som håller för en fullvuxen människa.

- Jag får gå här och hålla vakt, tyckte jag.
- Ok, tyckte dom. Du får kolla om djävulen kommer. Det är han vi skjuter.
- Oj, sa jag. Det ska jag göra. Men hur vet jag om det är djävulen som kommer. Hur ser han ut, så jag känner igen honom?
- Han har guldhorn, sa ena killen
- Och silver hår, tillade samma kille
Och så tilläger den andra killen:
- Och så går han omkring i röd pyjamas.(mobilblogg) Nu vill jag göra helg. Fast det får jag inte riktigt

DSC00088.JPG
(mobilblogg) Nu vill jag göra helg. Fast det får jag inte riktigt än. Men snart...

Galonisar

image563

Dessa plagg får vi vackert leva med att ska på (och av) ett par gånger per dag nu i minst en månad. Just nu är det inte många föräldrar som avundas oss vårt jobb. Men vänta ni... om en månad. När vi kan vistas ute i solen nästan hela dagarna. Vi kan ha samlingarna uta, äta mellis ute, gå till skogen, leka ute, promenera... det är härligt.
Inte för att jag har nåt emot att vara ute i slasket heller. Men just situationen i tamburen före och efter en utevistelse är lite jobbig! Men vi överlever!

Öront och pepparkorn

Här börjar vi morgonen med en halv alvedon. Bus klagar på ont i örat och går med handen och håller sig om höger öra. Och med tanke på att han aldrig klagar, inte ens när han slår sig, är det väl bäst att lyssna. Han får vara med farmor idag. Själv ska jag roa mig med att arbeta hela dagen - till halv sex i eftermiddag.

Bäst jag går och fixar mig någon frukost så jag orkar pulsa iväg till jobbet sen. Här vräker nämligen ned snö! Suck och stön!

Och så tar vi och stoppar i oss lite vitpepparkorn. Det härjar magsjuka på Bus förskola. Bäst att förebygga.

En tävling med riktigt bra pris!

image561


Så för att vara med och tävla ska ni klicka er in på Maria Petterson blogg. Där står allt ni behöver veta för att kunna vinna en riktigt härlig påse värd 4000:- Den vill JAG vinna... Då kanske jag måste köpa en till sminklåda!
Det vore ju bara för TOPPEN!

Min nya kompis

image560

Fick låna mina föräldrars grovdammsugare så vi inte sabbar vår nya dammsugare med slipdamm... Och den var RIKTIGT, RIKTIGT BRA. Vi blev jättebra polare omedelbums!

Rapport från köket:

Min far har precis lämnat vår hem för att åka hem till sig och äta. Jag ska genast ta itu med att städa bort slipdamm. Den mesta röran har jag och Grovis redan tagit hand om. Nu väntar dammsuging av väggar, torkning av skåp och annat roligt! :-(

Som tur är så är det färdigdammat nu. "Bara" själva tapetseringen kvar. Och det dammar ju inte så värst.

Nej... back to work! Annars får vi aldrig nån mexicansk fisk (eller vad det nu hette det jag ämnar laga när jag tagit bort allt slipdamm!)

ABC

Sitter på jobbet och förbereder dagens "uppevila".. alltså den samling de större barnen har efter lunch, medan de små sover.

Tänkte vi skulle börja jobba lite med ABC. Många är jätteintresserade av bokstäver och trots att ingen fyllt sex år är det flera som kan både skriva sitt namn och andras. Nån kan till och med läsa lite. Därför borde det väl passa bra.

Idag börjar vi med L. Först en saga om L. Sen får dom "leta L-ljud" i en påse med hemliga saker. Och sen blir det att göra sitt eget blad i en ABC-bok om L. Rita nåt på L.. och skriva nåt ord på L, om dom kan. Annars hjälps vi åt.

Om jag hinner kommer dom sen ha sin egen ABC-bok innan sommarlovet.

Nu kommer första barnet!

So Long!

Tre scrappade sidor

Liten sjukling

image557

en ca tre månader sjuk bus!


Upptäcker och lär

image558

När bus var 3½ månad och hittat sina fötter, samt testar hoppgungan för första gången!


Mums med mat

image559

En fyra månader ung bus har börjat prova vanlig mat!


Mitt album om från när magen började växa fram till bus är dryga 6 månader börjar se sitt slut. Fast jag har inte provat få in dom i nåt album än.. är osäker på om alla sidor kommer rymmas eller om det blir två! haha...

Kala väggar!

image556

Men förhoppnigsvis blir det bra när det är färdigt!

Blä för renovering!

Jag förstår verkligen inte dom som har renovering som hobby. Jag tycker det är urtråkigt. Nåt man gör bara för att man måste. Och nu är det ändå bara vårt pyttekök som ska tapetseras. Skräpigt, dammigt och rörigt. Sitta och äta i kalt rum utan gardiner. Dammsuga och torka.. riva och slänga.. spackla och slipa.. mer damm.. urk...

Men dom som gillar det kan säkerligen inte förstå hur jag ids sitta och scrappa.. (Har förresten tre eller var det fyra nya sidor att visa.. få se om jag hinner sen ikväll!)

Nej nu måste jag ned i källaren och hämta upp köksdörren. Så vi undviker att dammet sprider sig... *tjoho vad skoj!--- eller inte....*

Tapetsering på G

Här är det mesta upp och ned.

Just hemkommen. Min far håller på att spackla i köket och vi tassar runt och fixar middag.... På lördag får vi upp dom nya tapeterna. Imorgon är det slipdax! Blä för damm...

I'm hot!

I min ålder är det inte längre så vanligt att karlar visslar efter en! I ärlighetens namn gjorde dom inte det när jag var ung heller!  :;-) Men igår när jag var i stor sett ofixad hände det. Jag var på utbildning hela fm och skulle bara gå köpa mig en macka till kaffet.

- *vissel"*
- Hmmm.. vad var det, tänkte jag. Kan inte vara åt mig... Kikar lite runt för att se vad det är för pinlga dom visslar efter! Men så såg jag en karl som log stoooort mot mig.
- Heeeej... sa han.
- Hej!, svarade jag. Kan ju inte vara otrevlig! (jösses, tänkte jag!)
Jag köpte min macka och gick samma väg tillbaka. Återigen smilade han upp sig och denna gång tillade han:
-Beautiful!

Se där. Jag är tyligen rätt hot, fortfarande! *asg*
Får väl leva på det i några år nu då!

(mobilblogg) dagens outfit.

DSC00083.JPG
(mobilblogg) dagens outfit.
Allt annat än stövlar är vansinne idag.

(mobilblogg) Så här ser mitt fm fika ut idag. Innehöll även en%2

DSC00081.JPG
(mobilblogg) Så här ser mitt fm fika ut idag. Innehöll även en pastejmacka men den är redan i magen.

Funkar det nu?

Bara så ni inte tror jag avlidit eller nåt!

Fullt upp som vanligt. Uppdaterar senare!

För nu verkar det ju funka igen!

RSS 2.0