Sandaler

image407

Fick mina nya sandaler från Grete Waitz idag. Verkar toppensköna. Men jag ska knalla runt i dom inom hemmets väggar ett tag så jag vet att dom verkligen är bekväma innan jag betalar fakturan. Men dom känns bra!

Så nu får sommaren komma. Jag har sandalerna. Jag är redo!

Alla hjärtans dag...

Snart är det Alla Hjärtans Dag. Vi brukar fira lite... vi firar allt som går att fira. Födelsedagar, bröllopsdag, förlovningsdag, alla hjärtans, halloween, påsk, jul, midsommar, valborg.. och säkert nåt mer... Alltid skoj att hitta anledningar att fixa till det lite extra.

Hur som helst så har jag varit och köpt en present till Lill-bus. Han ska få ett nytt silverhalsband. Han har haft en silverkedja med sitt stjärntecken - en jungfru - om halsen. Men det gick sönder för ett år sen, och vi har inte fixat någon ny. Så nu har jag köpt nåt nytt till halsen.

Jag var in på en av guldsmedsaffärerna idag och undrade om dom hade några barnhalsband.
- Jodå, sa hon i affären (det var en äldre dam) och plockade fram glittriga fjärilar, änglar och allt vad det var med strass och diamanter.
- Nja, tyckte jag. Det där är nog lite väl glittrigt. Det är till en pojke...
- Åh, nä då går det inte, sa hon. Sen plockade hon fram grövre smycken. Bland annat ett snyggt hänge med dubbla id-brickor, typ. Fast det var väl så tungt, tyckte jag. Åtminstone om det är tänkt som ett halsband som ska vara på jämt.
- Nja.. då finns det nog inte mycket. Det är om han kan ha en hästsko eller nåt..., tyckte kvinnan.
- Har ni inga månadsstenar? undrade jag.
- Men kan pojkar ha det? undrade kvinnan.
- klart dom kan, tyckte jag. Jag har då månadstenar som är runda och så.. inte hjärtan och annat tjejigt.
Hon tog fram stenarna, tveksamt, och visade. Där fanns det ju ett perfekt halssmycke åt lill-bus. En liiiiten liiiiten sten (grön) med en delfin runt om. Utmärkt. Han gillar ju fiskar (ja, delfin är väl inte en fisk, men ändå...)
- Den vill jag ha, sa jag.
Och kvinnan i affären tog lös den och tillade...
- Ja är det ett litet barn så går det nog bra!
Hon tyckte inte alls att hänget passade till en liten kille. Men det tyckte jag.

Halssmycket är inslaget så jag kan inte fota det. Men färgen är den här (augusti) Och delfinen med stenen ser ut ungefär som på armbandet brevid. Man får tänka sig kombinationen! Haha... I silver då...
image405 image406

Plocka, plocka, plocka

image404

Ja, ni ser ju själva... Nu ligger det saker på helt fel ställen - igen!

Jag menar... vad gör en hudkräm, en hårprodukt och en löshårstoft i en bokhylla???? Va?
Och ett glasögonfodral i ett brödfat? Dessutom mitt framför micron?
Jag har hittat lite annat också... kamerafodral, elsladdar, halsband, öronpropp (!), betalda fakturor, lill-busteckningar och sånt...
Och om man tittar på sakerna som ligger "fel" är det främst mina saker, till på köpet... ojsan... alltså kan jag ju inte skylla ifrån mig. Inte på alla sakerna i alla fall. Tur jag får såna här plockryck.
Jag har även rensat klädhyllan och i möss/vantlådorna. Det är lill-bus möss/vantlåda som svämar över på bilden.

Åter till plockandet. Jag har lite kvar att plocka. Sen är det helgfint. Inte för att det är helg än. Men både jag och maken jobbar sent imorgon. Och då känner vi ju knappast för att dammsuga och dammtorka. Och fredagar vill jag vara LEDIG på direkt jag kommer från jobbet. Alltså gör vi helgfint innan. Och denna vecka blir det alltså redan på onsdag.


Pedagogisk dokumentation

Idag har jag varit på utbildning hela dagen. Puh! Man är inte van att sitta stilla en hel dag. Så trots att arbetsdagen i praktiken är kortare än en vanlig dag känns den mycket längre. Även om ämnet var intressant...

Det handlade om Pedagogisk Dokumentation som ett verktyg för att synliggöra barns läroprocess. Fyra kursdagar varav det här var den första.

En dag fylld av REFLEKTION. Reflektioner utifrån frågeställningarna VAD,VARFÖR och HUR. Och så har vi pratat om FÖRUNDRAN. Och hur förundran leder till lärande...

Innehållet är i och för sig inget nytt. Men det är alltid nyttigt att få lyssna på andra, få ett nytt tänk, få ideér och att få reflektera över det vi gör på dagarna. Man inser att det går att göra så mycket mer... och så får man bekräftelse på att vi gör så mycket bra på förskolan.
 
Vi fick en uppgift till nästa träff. Att dokumentera en vardagssituation där barnen/barnet gör en problemlösning. Och så reflektionerna över detta. Vad hände? Varför hände det? Varför valde jag just den valda situationen? Vad sa barnet/barnen? Vad fick jag syn på? Hände nåt jag blev förvånad över?  Vilket lärande fick barnet/barnen? Vilket lärande fick jag?  Hur kan jag/vi gå vidare med det nya vi upptäck/lärt oss?

Det tål att tänkas på... hmmm.. undra vad jag ska välja för situation. Och ska jag välja några ettåringar, som inte själva kan berätta över vad som hände eller ska jag ta nåt av de stora femåringarna? Det tåls att fundera över...

Fyra veckor har jag på mig. 25/2 är nästa gång!

Gjort utlandsbetalning

image403Nu så. Nu har jag betalat 40% av boendet till resan i sommar. Nice.

Det blir ju så när man reser reguljärt (och inte charter) att man betalar nästan allt i förväg. Flyget betalas ju direkt vid bokning. Både utrikes- och inrikesbiljetterna. Och sen vill hotellet ha en förbetalning som säkerhet för att man kommer. När dom blir uppbokade av en charterarrangör vet dom ju med säkerhet att dom inte står med tomma rum under säsongen, men är man privat uthyrare har man ju ingen sån garanti. Alltså vill dom ha en del i förväg. Den biten får man ju inte tillbaka om man inte kommer... så nu gäller det att vi håller oss friska! :-)

Fördelen är att det blir så mycket billigare. Vi tjänar många tusenlappar på att inte boka via apollo, fritidsresor eller så.... Sen gör det ju inget att när det väl är semesterdags har man nästan ingan pengar kvar att betala! Haha.. då känns det nästan gratis att ha semester.

Antivirus

Jösses vilket tidsslöseri vi ägnat åt oss i kväll...

Först började vi med att se Outsders om såna som tände på att leka häst sk Pony Play. Haha... dom såg för fåniga ut.

Sen betalade vi räkningarna. Nödvändigt men trist.

Och sist förnyade vi Norton Antivirus. Vårt nuvarande går ut om 8 dagar och vi ides inte vänta längre. Men SUCK vad länge det tar. Jag glömmer varje år hur mycket tid det tar i anspråk. Det är nedladdningar, uppacknigar, genomsökninar etc, etc innan allt funkar.

Vi som hade tänk se film ikväll.. men det blev för sent. Igår såg vi dock Die Hard 4. Men den ids jag inte recensera idag. Imorgon kanske... Nu ska jag slutföra installationen av Norton 360. Puh.... den är fortfarande inte riktigt klar.

Här kommer en dinosaurie!

image401

Jag har gjort en mått-dino. Den ena avdelningen på förskolan fick en giraff för att kolla hur mycket dom växer. Och för rättvisans skull måste ju andra avdelningen få nåt att mäta sig på dom med. Men dom fick en dino istället...
Den mäter upp till 130 cm. Längre hinner dom väl inte bli innan dom ska över på sexårs!.


Januaribilder.

image400

Bakat

image399Kallt ute. Men nåt skoj måste man ju hitta på förutom tvätta och handla! Så jag och Lill-bus har bakat! Drömtårta blev det. Inte dumt alls...

Men nu är vi så varma så vi måste ta oss en promenad i kyla i alla fall!Lite bilder från Georgioupolis, så här i kylan...

Bilder från sommaren 2006 då vi var i Geo - dit vi ska i sommar igen.

image394

Vid den mynningen av en lite flod.. här är det SVINKALLT vatten...
även i havet. Men går man en bit åt sidan är det varmt
och skönt igen!


image395

Lite pojke stora vågor!


image396

Naturens krafter...

image397

Och så lite bus...


image398

På en av alla promenader. Kolla storleken på getens klocka (eller är det skälla det heter?)

Klart

Nu har jag fått klartecken från Kreta. Haris Room, hos Anna Christoforaki, blir det. Nice... en förhandsbetalning fixar jag under veckan.

Sen är utrikesflyg, intrikesflyg och nästan halva boendet betalt. Haha.. det är ju nästan inga pengar alls som ska betalas i sommar... bara lite boende och fickpengar. Perfekt

Aj, min lilltå!

image393Aj! Lill-bus hade lämnat sin tejphållare på golvet i sitt rum... Gissa vem som sparkade i den?? Med lill-tån! Och precis vid kniven. Så nu har jag ett snitt över vänster lilltå. Bara för att han inte städat efter sig! Hm!Nu har vi plötsligt mycket snö!

image392

Kylslaget ute... det var femton grader i morse när jag började frosta av frysen. Ett par grader varmare när vi tog en promenad för att handla lite. Till att börja med skulle vi ju returnera den dåliga entrecoten. Denna gång var det från en annan affär än där vi köpte den dåliga oxfilén mellan jul och nyår.  Vi köpte en annan entrecote - en lokalproducerad. Den andra hade färdats betydligt längre... och det var väl det man kände på lukten! Haha...

Sen köpte vi förstås lite lördagsgodis. Och tandkräm. Den var helt slut i morse. Bara barntandkräm hade vi. Som tur är har jag alltid en tup i min ryggsäck som jag har på jobbet. Och eftersom det är helg är den hem och vänder. Alltså fick vi borsta tänderna med riktig tandkräm. Barntandkräm smakar så mesigt...

Lill-bus fick en varmkorv eftersom vi tänkte gå äta lunch på ett ställe där han alltid väljer plättar med sylt och grädde. Och det är mer en efterrätt i mitt tycke. Men med en varmkorv innan så.. .Själva åt vi varma toast. Maken med kyckling och vitlök. Jag med räkor och vitlök.

Sen gick vi hemåt för att ta en kopp kaffe.

Frysen var då tinad och torr,  jag kunde packa in alla matvaror igen. Och så har jag pratat med en kompis i telefon, bäddat alla sängar (med kalla nyvädrade sängkläder) och tränat i en timme.

Vilket innebär att jag just i detta nuet gjort mig förtjänt av ett bad tillsammans med en badbomb från LUSH och en Lill-bus i vattnet. Antar att maken kommer serva oss med "go'dricka" sen! :-)


Tidig lördagmorgon och sur entrecote

Vaknade onödigt tidigt - för att vara lördag. Detta på grund av att babyvakten inte hade slagits av på kvällen när vi kikat klart på filmen, och nu hade batterierna tagit slut så den stod och tjöt.

(Vi använder babyvakten på kvällarna när Lill-bus somnat. Då stänger vi dörren till hans rum och ska vi sen se en film - med mycket bomber och smällar och sånt skojigt i - stänger vi in oss själva i vardagsrummet. Och eftersom Lill-bus aldrig kommer upp ur sängen nattetid skulle vi aldrig höra om han var ledsen, behövde på toa, hade tappat sin älsklingstiger eller ligger och hostar om vi inte använde babyvakten. När vi själva går och lägger oss öppnar vi dörren till hans rum igen och slår av vakten. Men det var just det där avslagandet vi glömde igår kväll efter filmen).

Klockan var bara kring tio över sju när jag fick göra en utryckning till vardagsrummet och slå av larmandet. På vägen höll jag även på snava över nån konstig makapär som Lill-bus fick i julklapp, men som nu stod parkerad i hallen. Tror jag att det inte gick att somna om sen...  Tjugo minuter senare var jag bara tvungen att gå på toa och då hörde jag att även Lill-bus var vaken.

Nåja, det var ju åtminstone morgon på riktigt. Tänk hade den varit fem eller nåt sånt okristligt! Hu....

Nu har vi i alla fall hunnit med frukost, dammsugning, alla sängkläder ligger i kylan på balkongen och just på grund av att det plötsligt blivit kallt så passar vi även på att frosta av frysen.

Förutom babyvakt-oturen har vi även missflytet att igen fått surkött från affären. Blä.. denna gång var det en entrecote som är ytterst tveksam. Men vis från förra gången öppnade vi vaacumförpackningen redan på morgonen. Så nu har vi chans att hitta nåt annat gott till middag... Tur i oturen.

Renoverat lite

Blev rätt fräsch, tycker jag!
Nu kom maken med en fredagsdrink.
So Long!

Eight Hour Cream

Jag har upptäckt att söndersnyten näsa och Elisabeth Ardens Eight Hour Cream är en lysande kombination. Fnaset på och under näsan försvinner i ett navs. Och det tar läääänge innan det visar sig i igen.

image390
Dessutom är den perfekt på blämmor.. dom bara förvinner på nån dag. Just nu håller jag på testa den på Lill-bus eksem som varit lite envisa i knäveckan. Verkar ge bra resultat även där.

Jag gillar den här krämen. :-)

Flyttat möbler

Jag har inte kollat vad någon av mina bloggvänner skrivit ikväll. Anledningen till detta är att jag roat mig med att möblera om i Lill-bus rum. Det är något som händer flera gånger per år. Och ikväll var det dags igen. Det enda som får stå kvar på samma ställe är sängen. Och det är enbart för att vi har draperier som hänger i skenor från taket runt hela sängen. Vilket innebär att man måste borra upp dom på nytt ställe om man flyttar sängen. Och det tänker jag inte göra. Han sover gott där sängen står nu. Så här ser det ut i min sons färglada rum:
image386
Den lilla tavlan med en body på är helt enkelt hans första body. Jag hade gjort ett eget tryck till den. Det stod: Made in Linda på bröstet på honom
image387
Min gamla gitarr har Lill-bus ärvt. Alldels för stor. Men en dag så.. Den ska inte stå där. Den ska hänga under det röda hjärtat på förra bilden! Men jag ides inte fixa en krok nu ikväll. Det blev ändå senare än vanligt för unge herrn innan jag hade röjt upp allt efter mig!
image388
Han säng är så grymt skön.. och mysfaktorn är hög.
image389
Dörren ut mot hallen. Garderobsdörrarna är jämt prydda med diverse knepiga teckningar. För inte så länge sedan beställde han att jag skulle rita ett "fänghus". Han kallar fänglese för det. Så jag fick vacker sätta mig och rita en inburad skurk.

Behöver jag säga att han TRIVS i sitt rum! :-)

Snöstorm

image384


Jösses vad det snöar.. och blåser.

När jag skulle hem från jobbet stack bara handtaget på min spark upp ur snön. Resten var begravt. Bilar kör fast mitt inne i samhället. Jag har skickat maken och handla efter jobbet. Han sa att det står bilar lite över allt. Och påpekade att det var tur vi hade framhjulsdrift en sån här dag. Hoppas han tar sig hem.

Lill-bus ville stanna ute och leka en stund. Tror jag det. Vi som knappt haft snö på hela vinter. Nyss inkommet såg han ut som en liten snögubbe hela han.

image385

Så här såg det ute mitt inne i centrum tidigare idag.
(bilden lånad från kommunens hemsida)


Gammalt konstverk

image383

Den här bilden ritade jag när jag var fem år - jag har ju till och med skrivit det på bilden. Här ser den lite mysko ut för jag har scannat in den i fyra bitar och pusslat ihop den. Anledningen till detta är att jag tänker försöka snygga till den. Få bort skarvarna, såklart, och sen får den lite tydligare. Jag är förtjust i bilden. Den är JAG fortfarande efter 30 år. Så jag är sugen på framkalla den på canvastyg.

Bilden mäter ungefär 35*75 cm


Håll tummarna att jag kan göra nåt snyggt med den. I värsta fall får jag väl rama in originalet på brunpapp!

Air Contision ??? :-)

Jag har i samband med flygbokningen till Chania, Kreta, kontaktat Anna som driver ett hotell vid namn Haris Room. Vi har bott hos henne i lilla byn Georgioupolis en gång tidigare. Fick svar nästan omedelbums om att hon har en lägenhet åt oss den tid vi önskar.

Jag svarade att vi var intresserade men undrade varför den var 5 euro dyrare per natt än för två år sen (och för all del sen i fjol med, eftersom jag mailade ang. rum även då. Fast då blev det annan ort i. Men jag vet ju vad hon svarade för pris). Och så frågade jag om det var en lägenhet med två rum.. svaret, på hennes inte allt för perfekta engelska blev följande (hon är bättre på tyska, men det kan inte jag!)

Hi Linda
you did not have to get the air contision, you can have the apartement with out air contision . The apartement is wit two rooms.
Regards Anna

OK, då vet vi... :-)

image382Brillorna

image381

Hemma på lunch och plockar upp nya brillorna. Så fina. Jättenöjd.
Lite mindre snorig än i går. Bra. Då går det åt rätt håll!

Back to work!
Kanske man skulle borsta håret innan...

Mera blommor... (tråkvarning)

Nu ska jag tråka ut er med fler buketter...

image379

Vår "julamaryllis" - den vita - behagade inte alls slå ut till jul. Eller egentligen hade jag ju räknat med att den skulle stå i full blom till nyårsafton, därav det vita valet. Nu blev det inte så. Den har varit EXTREMT seg.. sakta men säkert har den nått HÖGA höjder och i helgen slog den ut ordentligt. Lite lätt försenat. Anledningen att den blev så lång var att maken skänkt den vatten lite ofta. Samtidigt som krukväxterna fick sig en liten hutt fick den vita amaryllisen. Och då blir den låååång (den röda i köket blommar ännu. Den tredje knoppen började blomma för ett par veckor sedan. Den är INTE lång, den har jag vaktat när det gäller vattningen). Och i och med att den blev så lång blev den också ostadig. Så jag tog fram kniven och skar av stänglarna idag. Och gjorde en stor HÖG bukett. Tjusigt.

Den pryder numera sin plats i vardagrumsfönstret

image380

(det är den inglasade balkongen man ser i bakgrunden, om någon funderar över vad det är för vita reglar som går tvärs över fönstret... haha...

Snuva och datorutbildning

Är hem en snabbis på lunchen. Tanken var att jag skulle hämta min nya glasögon och ta av mig linserna nu när jag är sååååå snorig idag. Men dom hade inte kommit! Hmmm.. då kommer dom imorgon. Och mina nuvarande kan jag ju inte använda då dom hänger på sned eftersom en skruv gått av... Så jag får köra med linser i fyra timmar till. Och förmiddagen imorgon. För till lunch imorgon borde dom ha kommit. Dom skickades ju igår.

Jag är snuvigare än i går. Riktig rinnsnuva... blä.. men känner mig ändå rätt piggelin. Fast jag hoppade faktiskt över lunchpromenaden. Men det var ju just pga glasögonen. Hade jag inte behövt kolla posten hade jag nog gått en sväng i alla fall.

Annars är jag inne på dag två av mina "datorutbildningsdagar". Alltså då JAG lär mina kollegor det där med foto och dator. Fast jag sitter ju inte med dom hela dagarna. Fyra timmar var har dom att använda sig av. En på förmiddagen och en på eftermiddagen. Måndag, tisdag och onsdag. Så nu kommer min tredje "elev".

Fast jag har inte lärt dom så mycket, tycker jag. Dom har nämligen blivit överlyckliga över att kunna lära sig göra undermappar under sina personliga dito och sen har dom suttit och sorterat foton när dom fattade hur det gick till. haha... och jag som tänkte lära dom beskära foton, ändra storlek på bilder, skapa fotodokument med text och så... Men just den biten har dom nästan bara nosat på.

Men hon som ska "lära sig" nu (kl. 12.00 - jag blev lite försenad på lunch så jag är inte tillbaka på jobbet i tid tills dess) kan redan lite sånt, så då blir det nog mer sånt!

Så nu knallar jag tillbaka och övervakar några timmar till!

Skrillor

image378
Tog lill-bus till skridskobanan direkt efter jag slutat jobba idag. Den ligger alldeles vid hans förskola så jag tog med mig skrillorna till oss båda och sen var det bara åka. Vi har inte kunnat åka en enda gång i vinter. Det har ju inte varit väder för att spola upp någon isbana... det har ju bara regnat. Men nu så...

Lill-bus hade nya skrillor. Och jag hade nyvässade. Isen var kass och belysningen avslagen. Men det gjorde inget. Vi hade kul ändå.

Lill-bus börjar bli riktigt duktig på skridskor. Men så var han ju bara två år och fyra månader när jag tog på honom skridskorna första gången. Haha... och det gick bra redan då. Detta är med andra ord hans tredje skridskosässong. Nu låter det som att vi är ute och åker JÄMT, men det är inte sant. Några gånger per vinter brukar det bli. Dom spolar inte isbanan så länge. Slutar till sportlovet. Och före jul har dom inte börjat. Så man har några veckor på sig per år... om man inte vill åka på konstfruset och konkurrera med bandyträning, konståkning och allmänhetens friåkning. Och det ids vi inte. Inte när vi har en bana 300 meter från hemmet.

Hoppas det får vara bra väder så vi hinner åka några gånger till. Idag hade vi inte med någon klubba och boll. Det får blir nästa gång...

Nu har vi snö igen

image377

Nu får vi hoppas den inte regnar bort och blir slask direkt. Hörde dock talas om STRÄNG kyla och det vill jag inte heller ha. Idag har varit perfekt. -1 grad sådär.. Och snön kan få vara kvar till slutet av mars. Sen vill jag att den ska BORT!!!!

Brillorna på ingående

Loggade just in på 
image376

och där stod att läsa


Beställningar - Kompletta glasögon
Orderdatum           Båge            Datum             Status
2008-01-16            Adrano        2008-01-21       Glasögonen har skickats

Tjoho.. då kommer dom nog imorgon. Skönt, för blir jag snuvigare kanske linserna inte känns helt bekväma hela dagen. Så jag kan nog kika förbi brevlådan på min lunch ifall att....

Igentäppt

Hmmm... det är ingenkorkat i min näsa... och i nästa stund rinner det.. och så är det täppt igen.. Lite förklylt med andra ord. Men jag är pigg (och glad) i alla fall.. Skönt om man bara blir snuvig och slipper känna sig risig och hängig. Så jag satsar på att strunta i feber och halsont och sånt.

Tänkte till och med köra ett litet styrkepass efter middagen. Men nässpray och snorpapper i närheten. Haha...

Utmärkelse

image375


Jag har fått en utmärkelse... Tack snälla Lotta för den!

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness
and inspiration and make you feel so happy about blogland!
Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on.
Beware! You may get the award several times!"

Skickar utmärkelsen vidare till Cia Ängeln Sofie HappyFlower Maria Therre och FrökenEvans

Egentligen skulle jag vilja ge den till jättemånga fler, men jag ger mig där. Dessa är jag in på varje dag men det är många bloggar jag följer. Och det är jätteroligt.(bilden är från vår balkong i somras... längtar tills vi har nya blommor där)Inget vettigt utfört idag

Idag är en sån där innehållslös dag känns det som. En dag som liksom bara försvinner utan att man får nåt gjort. Fast lite nytta har jag ju gjort. Tvättat. (fjärde maskinen ska just sättas på). Handlat. Fått lite friskluft (dock ingen motion eftersom Lill-bus sätter tempot och han hittar ju snöklimpar och stuprännor som måste undersökas överallt). Och så har jag städat tre byrålådor. Men inget mer... jo, förresten. Sett klart en film vi började se alla tre igår, men inte orkade se klart. Vi såg Rosa The Movie. (Jag gillar Rosa. Lill-bus var sådär lagom intresserad. Men den är ju för lite större barn än honom..)Men sen är det stopp. Inget mer...

Nu måste jag se till att få nåt KUL gjort idag också. Tror jag börjar med lite styrketräning före middagen. Och sen skulle jag ju kunna scrappa lite i kväll. Eller se nån spännande film kanske...

Nåja... det är ju skönt att göra ingenting ibland också...

snart måndag igen

Söndag. Det innebär jobb imorgon.

Idag står tvätt på programmet. Och veckohandling. Det sistnämnda är just avklarat. Nu ska vi ta lunch - är lata och beställde pizza. Maken är och hämtar den just nu. Och så ska vi väl ta oss ut en stund.

Jag vill ha en LÄÄÄÄNGRE helg...

Helgens tulpaner

image374

Så här blev den! Jag köpte några små knoppiga blommor  i vitt som jag satte i mitten. Runt om är det förra veckans blåbärsris (dom kommer säkert klara ett par helger till, praktiskt!) och så köpte jag nåt trassligt som jag liksom strödde över buketten. Blev jättebra tycker jag!

Nu ska jag gå skala potatis. Ska göra potatisgratäng och grilla lammkotletter. Middag vid halv åtta!

Piratsvärd och våfflor

image372
 Lill-bus har senaste tiden börjat fascineras av sjörövare. Vet inte riktigt varför. Så i morse fick han se på film -
Kapten Sabeltand - och efter det skulle han såklart själv vara sjörövare.

Visserligen tordes han inte se filmen riktigt klart. Han övergav den när en av figurerna i filmen skulle gå på plankan och hoppa ned till hajarna. Haha... men sen gick han här hemma och fäktades med sugrör. Och eftersom vi var på väg och handla så fick han köpa två svärd så han kunde fäktas lite mer ordentligt sen. Han följde med till affären med ögonlapp, snusnäsduk på huvudet och ditmålat skägg. Sen gick han omkring inne på affärerna och ropade SJÖRÖVARE och viftade med sitt nya svärd!

Till lunch önskade den lilla piraten våfflor. Och eftesom det var lördag så.. men vi grundade med lite grillad fläskfilé och sallad. Sen högg han in på våfflorna - ja vi med, försåss...

image373


http://www.bloggkoll.com

Jag fick tipset av Cia att lägga till alla mina favoritebloggar under Bloggkoll.com

Nu har jag gjort det och attans vad smidigt det var. Nu kan jag med en inloggning kolla vilka av mina favoriter som varit aktiva sen jag sist var vid datorn. För om sanningen ska fram är det rätt många bloggar man kollar av varje dag. Och det är ju faktiskt inte alla som är uppdaterade varje gång man klickar in sig. Nu ser man ju det när man loggar in på Bloggkoll och kikar.

Nu vet ni det - men det kanske bara var jag som missat det!

Georgioupolis

Det lutar åt Gerogioupolis.. som vi trodde. Jag har fått svar från hon vi har bott hos tidigare och hon har lägenhet åt oss under tiden vi önskar. Så jag antar att det blir bokning. Ska bara kolla upp lite annat först.

image369

Här är lill-bus med en kattunge vid vårt hotell sommaren 2006. I Gerogioupolis


image370

Och här är Lill-bus och jag i en liten havskyrka i samma by.

image371

Och så Lill-bus på en av Gerogioupolis stränder.

Förra året var vi i en by som hette Kalives. Också det på Kreta. Vi har även varit i Kalives grannby Almyrida ett år. Men det är till Georgioupolis som Lill-bus längtar. Det är Geo som är grekland för honom. Kanske inte så konstigt. Där har han varit två gånger så det är nog den ort han minns bäst....

Innan vi fick Lill-bus var vi ALDRIG tillbaka två gånger på samma ställe. Vi åkte till olika öar varje år, vilket innebär att vi avverkat rätt många öar vid det här laget. Men efter vi tillverkat oss en till familjemedlem har vi valt "enklare" resor. Kreta är smidigt. Inga långa avstånd när man väl landat. Nära till stora städer men gott om små fortfarande oförstörda byar att bosätta sig i. Och just Geo är perfekt om man har barn. Ingen trafik inne i själva byn och milslånga stränder. Nice...

Åh, vad jag längtar nu...

Äntligen helg

image368Nu så är veckan slut. Ja, arbetsveckan alltså. Skönt.

Jag har hunnit med en sväng ned på "stan" och köpa tulpaner, och så hittade jag en grå top också.

Perfekt.

Sanslöst billiga flyg till och från sthlm

Jag fick tips från svärmor att kolla upp Fly Nordic för anslutning till och från Stockholm i sommar. Dom hade visst kampanjer fram till den 20/1. Tur jag gjorde det. Nu har jag redan bokat och betalat anslutning till stockholm arlanda också. Sanslöst billigt. Hemresan vart billigast. Tre personer Arlanda-Kallax gick på 597:- Alltså 199:- per person. Ned får vi betala något mer. Då gick det på 776:- tillsammans. Där betalade jag och maken 279:- var och lill-bus kom undan med 218:-

Vi åker ned redan den 4/7 på eftermiddagen så har vi lördag och söndag i stockholm för en tur på Gröna Lund eller Skansen eller nåt. Vi hade tänkt åka tåg, men jag betalar inte betydligt mer för att sitta på ett tåg i 14 timmar. Nix, pix. Flyg får det bli!

Bokat... yes, yes, yes...

Nu har jag bokat flyget till Chania, Kreta i sommar. Vi flyger  med Sterling och åker ned 7/7 och hem den 21/7. Vi satsar på att bo i den lilla byn Georgioupolis som  ligger mitt mellan Chania och Rethymnon. Vi har varit där tidigare och jag har mailat en kvinna vi bott hos tidigare för att höra om hon har rum åt oss i sommar också.

Haris Room

Det är Lill-bus som önskat Geo i år igen. Han har varit där två gånger tidigare, och det är nog den orten han mins mest. Han har avverkat ett par orter till, men just Geo gillade han skarpt. Så han har "förstämt" att vi ska åka dit i sommar

- Om mamma hittar biljetter dit, har han sagt. Annars åker vi till ett annat Grekland!

Så nu börjar planeringen inför sommaren. Yes!

Lill-bus om vin


image39Lill-bus berättar på sin förskola för sina fröknar

- Man kan bli vinglig och skrattig om man dricker för mycket vin!
- Jaha, tyckte en av hans fröknar. Har mamma och pappa blivit det?
- NEJ! Svarar bus. Dom dricker ju LÅNGSAMT!


Besiktning utan anmärkning

Nu är det besiktigat för det här året. Tänderna alltså.
image366Alltid lika skönt att gå därifrån och "bara" betala drygt 500:- Min tandläkare känns pålitlig. Hon har i säkert fem års tid hittat nåt som hon kallar "initsial" eller nåt sånt.. alltså "början" till hål mellan ett par tänder. Och varje år säger hon att det har inte hänt nåt mer, så det behöver vi inte åtgärda. Och så berömmer hon mig för att vara flitig tandtrådsanvändare.

Svårt att låta bli, när man varje år får höra att det är just på grund av denna tandtråd som det inte blir ett "riktigt" hål, utan stannar vid det där "initsiala" (eller vad sjutton hon nu kallar det när hon pratar med sin sköterska)

Hur som helst så känns det seriöst. Hon verkar ju inte vilja åtgärda saker bara för att kunna ta mer betalt.

Så nu smakar det banan i munnen och jag är 560:- fattigare. Med "initsiala" tänder utan hål! :-)

Regnet öser ned...

image365

Utanför mitt hus, kl 13:00 17 januari!Regnkläder

16 januari.
Vi har inte varit ute med barnen på jobbet. Det har regnat - ordentligt - hela dagen. Och den snö vi faktiskt fick under helgen har förvandlats till en blöt sörja... och det är snorhalt. All sand bara rinner bort. Och på förskolegården, i skogsdelen, är det som en skridskobana. Näst intill farligt för de allra minsta. Blä...

Lill-bus fick strunta i overallen i morse. +2 grader var det då. (det har nog varit än varmare under dagen, säkert kring +5) så han fick hoppa i fleecebrallor och galonisar. Gummistövlar kändes nog så halt, det fick bli allvädersstövlar med lite grövre sula. Och galonvantar. Täckjackan fick även den bytas ut mot höst/vår jackan - en sån där vind/vattenavvisande dito. Konstigt väder.

Jag hade mina vinterkängor som vanligt. Och fick verkligen se var jag satte fötterna. Hade ingen lust att vara jätteblöt redan innan jag var framme på jobbet. Och med tanke på att det tar typ 3 min att gå så innerbär det att det var rejält blött i morse. Och HALT. Dom hade inte sandat alls när jag gick hemifrån! När jag gick hem på min planeringstid för att hämta lite material jag hade hemma, samt bränna en CD med dansmusik, var det något bättre.

Fick förresten med mig en Lill-bus tillbaka till jobbet när planeringstiden gick mot sitt slut. Han hade slutat redan efter lunch men ville följa med till "mammas dagis". Och det fick han.

Har jag tur blev han smittad med vattkoppevirus! *vill göra bort*

Sandaldags

Ute vräker regnet ned - trots att vi läser januari i almanackan. Det är verkligen minimalt med snö. Än så länge. Längdskidor har vi inte åkt en ända gång den här säsongen. Slalombacken har inte ens öppnat. Inte för att vi brukar åka så värst ofta nedför (det är säkert tio år sen sist) men det säger ju nåt om vädret.

Så därför har jag siktet inställt på sommaren.

Jag har beställt mig sandaler! Från Grete Waitz. Kakigröna. Dom var jättesköna när jag provade dom i förmiddags. Hoppas dom är lika sköna när man börjar gå i dom ordentligt!

image364

Scrapping

Nu när julen är slut har jag mer tid till scrapping. Gjorde en dubbel LO ikväll, till albumet som ska handla om Lill-bus. Från graviditet till ettårsdagen. Dessa sidor ska ligga brevid varandra, men dom blir så små om jag sätter in dom så så jag lägger dom under varandra här:

Dop i kyrkan

image362

image363

Ser lite snett ut här, men jag har fotat uppifrån på golvet. Sidorna är raka, jag lovar!
Här är Lill-bus ca 2 månader gammal!


Resultatet

image359

305849-361


(Jag har även räknat med "röster" hemifrån och från släkt, vänner och arbetskamrater! Inte bara här från bloggen)

Litet (viktigt) uppdrag åt er som läser...

image358

Snart får ni vara smakråd

Glasögonproverna har redan kommit! Tjoho... jag har en favorit.. eller kanske två. Lill-bus har valt en (av mina två) och svärmor en annan (en jag inte gillade).. Maken har inte slutat för dagen så han har inte sett dom.

Nu ska jag gå vika tvätt, sen ska jag fixa middag och så ska jag träna lite innan godnattsaga för Lill-bus. Men sen! Sen ska jag fota och lägga in... hinner jag inte idag blir det imorgon. Då får ni hjälpa mig att välja.


Tulpaner

image356

Den här tiden - mellan nyår och påsk - är det nästan ett måste med en fräsch tulpanbukett till helgen. Denna helg blev det lila tulpaner. Helst skulle jag velat ha blå.. haha.. men jag undrar om det överhuvudtaget finns blå tulpaner???

För att fixa till buketten lite extra satte jag med tre kvistar blåbärsris. Dom lär ju överleva tulpanerna så jag kommer nog kunna "återanvända" riset till nästa helgs bukett.

Lill-bus favorit

Det här är Lill-bus absoluta favoritfilm på datorn just nu:

image357(klicka på bilden för att se videon)

En riktig liten sadist är han. Han skrattar gott åt alla olyckor paret i reklamfilmen råkar ut för. Och så vill han se den igen, och igen, och igen...

- Jag vill se den där där han ramlar nedför trappan, mamma, säger han.

Gårdagens middag

image354


Vi åt spanskt igår. Hemmagjord Paella. Och den blev mycket lyckad. Om någon undrar så gjorde vi vår Paella såhär:

Fräs hackad vitlök och vanlig gul lök i olivolja
Tillsätt saffran och ris och fräs en stund till innan du tillsätter risvattnet och fiskbuljongtärning
Låt koka nästan klart. Kontrollera ibland om det behövs mer vatten.
Mot slutet tillsätter du starka korvar i bitar (tex Jambalaya och såna lite torrare varianter), frysta grönsaker (igår hade vi majs, paprika, broccoli, sugar snaps och minimorötter).
Alldeles innan servering lägger du i räkor och rökta musslor.
Peppra. Vi använde Chicken & Steak-peppar
Rör om försiktigt så inte musslorna går sönder. Eftersom det tar väldigt länge att värma kyckling ovanpå allt detta värmer vi kycklingbitarna i micron innan vi lägger in dom under locket med det övriga.
Sen är det bara att servera med bröd och citronklyftor att pressa över maten.

image355
Vi hade dock inget vin från Spanien hemma så det fick bli ett från Chile.
Castillero Del Diablo


Badat i blod

image353

Nu har jag skickat efter glasögon

Dessa glasögon har jag lånat hem för att kolla närmare på...

image348


image349


image350


image351Dom här nedan är de jag har sedan tidigare. Dom som nu pajjat.

image352


Men dom är nästan tre år gamla och kostade bara några hundralappar. Så det är väl inte mycket att klaga på . Visserligen är dom ju inte använda så där jättemycket, eftersom jag inte har dom dagtid, annat än om jag är förkyld eller så... men jag har inte varit så "snäll" med dom. Så det är jättebra att dom hållit i tre år. Känns lite skoj att välja ut nya.

När provbågarna kommer får jag väl fota mig och så får ni hjälpa mig välja! :-)

Gasögonen kommer från Favoptik om någon undrar....

I gårdagens små påsar...

image347


Inga stora inköp, men väl flera små på den korta tid vi var där.

Var framme vid 14-tiden. Då gick vi och fikade. Sen sparng vi i lite affärer och vid halv fem åkte vi hemmåt igen. Och eftersom vädret gjorde att det var uruselt före hem, snöigt och halkigt och spårigt, samt att vi hamnade bakom inte mindre än två plogbilar som körde i bredd och tog två körfält samtidigt - där det dessutom var mitträcke som man inte kunde köra förbi - tog hemresan 1½ timme mot för i vanliga fall 1 timme.

Men vi hade ju maten fixad, eftersom vi fick mat hos svärmor, så vi kände oss inte stressade. Jag han till och med springa genom duschen innan vi gick över till henne och åt, trots att vi inte var hemma förrän klockan sex.

Om man bortser från det hemska föret på hemresan hade vi en mycket skön eftermiddag. Och lill-bus var mycket nöjd han med.
- Det här var en rolig dag, tyckte han.

Nu återstår bara att se om nedfrysningen av hans hand-vårta funkade. Den ska ramla bort på 10-14 dagar så...

På begäran - en sol

image346

Fick en teckning av Lill-bus just innan nyår. Och samtidigt uppmaningen att skicka in den i datorn.

Det hade jag inte gjort! *skäms* Så nu blev jag tvungen. Han stod kvar och kontrollerade tills jag slutfört mitt åtagande.
Så här är den. Min sol av min son!

Jag blir glad av den! Det passar ju en Lördag, som dessutom ser ut att komma kunna bjuda på åtminstone lite sol.

Shopping

Det blev "storstan" och lite shopping efter jobbet. Åkte 13:00 (jag var hemma 12:35)
Uruselt väder
Hem fick vi ligga bakom plogbilen och köra 40km i timmen i ca 3 mil. Suck.
Hade man på hellyset såg man inte nåt för all snö
Hade man INTE på hellyset såg man inte heller nåt för då var det för mörkt!
Men hem kom vi

Nu ska vi på middag till svärmor

Jag berättar vad jag shoppat senare

Mina glasögon pajjade

Jag är ju halvblind utan synhjälp. Nästan. Men jag är en linsare. Alltså jag använder bara glasögon en halvtimme på morgonen, typ. Och så nån timme på kvällen. Men det händer ju att man måste ha dom på dagen nån gång. Om man är förkyld eller så... och nu har mina glasögon pajjat. Dom knäckes över näsan.

Jag har båglösa glasögon. Så den där mittgrejen över näsan sitter med två fästpunkter på vardera glas. Och nu har en gått sönder. Så glasögonen hänger lite lagom snett och slappt på näsan. Går väl an hemma i TV-soffan. Funkar INTE på jobbet.

Morr...

Maken får prova löda under helgen men jag måste väl även beställa hem några för påtittining från nån nätbutik. För nya dyra från optikern köper jag INTE - inte i och med att jag använder dom typ två timmar per dygn. Ibland inte ens det!

Städat men stökigt

Okej. Den här första veckan för året (ja, eller andra då enligt almanackan) verkar ju gå den med. Lite dryg, självklart, men, men... Fredag imorgon. Inte utan att det ska bli skönt med lite ledigt. Till på köpet slutar jag ju tidigt - redan klockan halv ett - så då blir ju helgen lite längre. Nu börjar jag ju visserligen i ottan, men första timmen på jobbet brukar inte vara så aktiv, om man uttrycker det snällt. Mest kaffedrickande och mottagande av de första barnen. Haha.. det är efter halv åtta det sätter fart på riktigt.

Jag har inte bestämt mig för vad jag vill roa med mig på eftermiddagen imorgon.

Funderar på att åka till storstan och shoppa lite, när jag nu slutar tidigt. Det hinner man ju annars bara på helgen, och det är bra mycket trevligare att göra det en vardag.

Eller så tar vi en till badhussväng Lill-bus och jag.

Eller så går vi och fikar och gör ingenting. Haha.. det är ju också rätt trevligt.

Nåt jag INTE behöver göra är ialla fall städa. Det har vi redan gjort. Hela lägenheten är i tipp-topp (nåja - dammfri i alla fall) och jag ska bara göra en lite tillplockning av prylar som förirrat sig till fel ställen nu ikväll så är det färdigt...

Fast vid närmare koll är det nog rätt flera saker som inte är på rätt plats här inne.... hmm....

image344

Såhär ser det ut utanför lill-bus rum, just nu (observera skylten med morötter som hans far tillverkat på beställning. Det är nämnligen en trädgård Lill-bus han har byggt här... alla klossarna på golvet i hans rum är grönsaker. Stolarna är staketet runt!)

Och sen skulle det se betydligt mer städat ut om man hade bäddat sängen. Haha.. men vi hann inte i morse. Och nu ska vi ju snart sova igen! Får fixa det imorgon!
image345


Death Sentence

Såg en film med Kevin Bacon i huvudrollen igår kväll.

Death Sentece.

image343

Kevin Bacon spelar en trevlig kostymsnubbe, Nick Hume, som är VD för ett större företag har en vacker fru som han älskar och två perfekta tonårssöner. Allt är frid och fröjd. Enda tills Nick blir ögonvittne till hur hans älsta son blir knivskuren till döds av ett gangstergäng i samband med ett inträdesprov till just detta gäng. Och när han inser att förövaren inte kommer få något långt straff, trots det brutala mordet, struntar han i att vittna och beslutar sig för att hämnas på egen hand.


Filmer med Kevin Bacon brukar vara bra. Han är ju suverän på spela halvpsykopat. Här är han dock en helyllekille som ser rött, eller snarare svart, när rättssystemet inte fungerar som det borde.

Filmen är en bra blandning av drama och action. Den har kallats en modern Death Wish, och det är helt klart samma typ av film. Kanske inte så konstigt eftersom författaren till hela Death Wish-serien även ligger bakom Death Sentence. För regi står James Wan, som även regisserat Saw och Dead Silence. Rekommenderas till dig som gillar hämnd och action.

Julgransplundring

Imorgon dansas julen ut på jobbet. Hemma har den varit utslängd sen annandagjul. Och nyårspyntet har hunnit iväg även det. Men på jobbet är det fortfarande rött med ljusstakar, stjärnor och julgran. Så nu är det läge att avsluta för denna gång. Ett barn undrade varför vi hade kvar julpyntet. Det hade dom ju inte kvar hemma längre.

Så lite dans, lite fiskdamm och så popcorn och lite gotta. Det blir säkert uppskattat. Jag är inget fan av julgransplundringar. Men det hör väl till, antar jag. Även om jag inte varit på en enda julgransplundring när jag var liten.

Såg i annonsbladet att det är julgransplundring i Folkets Hus på söndag. Funderar om vi ska gå med Lill-bus. Men jag tror vi skippar det. Dels är han inte mycket för folksamlingar. Och sen är ju julen väldigt passé hemma hos oss. Det känns nog nästan lite konstigt att möta tomten igen. Eller?

Tja, vi får se vad vi roar oss med under helgen. Låter vädret bestämma lite och så...

Men morgondagens plundring får jag delta på i alla fall. Vare sig jag gillar det eller ej!

image342

Såhär såg INTE var gran ut när vi slängde bort den.
Den var grön och fin (och lite barrande) efter att stått ha framme mellan 12 och 26 december


Lathundar

Idag har jag varit som en lathund. Inte en Lat hund, snarare tvärt om.

Mina kollegor vill nämligen ha hjälp med att få ihop det där med digitalkamera - dokumentation - dator - skrivare. Ungefär. Dom anser sig tydligen vara så pass mycket mindre kunniga i detta ämne att dom bett MIG utbilda dom i detta i tre hela dagar. Fyra timmar per person vill dom ha. Jösses...

Så idag har jag roat mig med att skriva lathundar.

image341En Lathund om hur man laddar över fotona från kameran till en mapp i datorn.
En Lathund om hur man gör snabbutskrifter - utan text
Och en om hur man gör en fotolayout med text i Photoshop Elements.
Och ytterligare en om hur man gör samma som ovan, fast med färdiga mallar för layoute.
Och sist en liten lathund om hur man infogar bilder och skriver text i Open Office Word.

Det är rätt svårt att skriva lathund. När man gör sånt som jag skulle beskriva här så gör man det ju utan att tänka. Nu gällde det att få ned varenda klick. Om man ska klicka arkiv, välja ändra storlek, välja nästa, använd beskärverktyget eller vad.. Det blir många rader skrift för en enkel sak som att öppna en bild och ändra storlek på den. Haha...

Men nu är det utförligt gjort. Hoppas dom fattar mina Lathundar. För jag tycker dom blev bra.

Törnfåglarna

image340Vi har under julledigheten plöjt igenom TV-serien Törnfåglarna igen. Den med Chamberlain från 1983.
Och den var lika bra som jag minns den när jag såg den på TV som liten. Blev lite sugen på läsa boken. Kommer inte ihåg om jag läste boken eller om jag bara såg serien när det begav sig.

Tänk så bortkastat liv dom fick, båda två. Både Ralph och Maggie. Helt otroligt att man kan snöa in på nåt sådär. Den ena viga sitt liv åt kyrkan (fast det mest såg ut som att han gick runt och pratade med sina kollegor) och den andra med att tråna efter en man hon inte kunde få. Jösses. Kvinnan borde gett sig ut på dans lite oftare så kanske hon hittat någon annan än skitstöveln hon faktiskt gifte sig med.

Men bra är det... Och välgjort

Och som maken sa när vi väl var genom alla långa fyra delar

- Det måste vara väldigt dammigt i vardagsrummet. Man blir så snuvig när man sett film!

Haha.. kunde inte annat än hålla med!

Ljus ide´

En stor ljusstake/lykta eller vad sjutton man ska kalla det har stått på bordet i vardagsrummet sen i höstas. Den går att fylla med olika saker, beroende på årstid och humör. Jag har under åren haft så olika saker som rönnbär, lingonblad, dumlekola, polkagrisar, kottar, glasstenar, naturstenar, silvergrenar och nu senast små silverkottar (såna man kan hänga i granen). Säkert missade jag någon dekoration nu också. Jag gillar staken. Den är enkel men effektfull. Jag använder stearinvärmeljus i den. Såna där med klar kopp så man slipper se den fula aluminiumkoppen som värmeljus annars har. Då ser man bara lågan, staken och innehållet.

Jag tog bort ljusstaken igår. Nu ville jag ha något lite mindre (den tar ju rätt stor plats - är säkert 40-45 cm lång) och ställde dit bara ett vanligt blockljus. Men eftersom vi har svart och vitt (och brunt) i vardagsrummet ville jag ha med något svart också. Så jag dekorerade ljuset med vad vi hade hemma.

image339

Ett svart sidenband och ett silvergem från scrappinglådan. Och en ljusbricka i form av en rund spegel.

Hokus Pokus. Ett ljus som matchade vardagsrummet perfekt!

Drygt tio veckor till påsk

Så var det vardag igen.

Bara 10,5 veckor till påsk. Fram till dess är det vanliga hundveckor som gäller.

Men idag gick det rätt bra. Nästan tre veckor ledigt kändes förståss. Men, men.. Visst hade jag kunnat sova längre på morgon. Visst hade jag kunnat tänka mig att ta hand om vardagssysslorna redan på förmiddagen för att ägna eftermiddagen till roligheter. Och visst skulle jag kunna tänka mig att vara uppe sent även ikväll. Men nu är det inte så, och det är väl bara anpassa sig.

Jobbet gick bra. Det rullade på som vanligt. Jag fick veta vad mina kollegor planerat att jag ska syssla med till våren. Och det är väl bara att finna sig i det också, eftersom jag struntade i planeringsdagarna och gick hemma med semester istället. Nu finner jag mig lätt i det. Det var bara bra saker, så jag har inte så mycket att protestera mot. Blir nog en rolig vårtermin.

En halvtimmes rask promenad hann jag med på min lunch. Och 40 minuters styrketräning efter middagen. Så jag är rätt nöjd.

Imorgon är det tisdag!

Sviken av sin mor

image338

Förbereder vardagen

Imorgon är det vardag igen. Blä... inte för att det är trist på jobbet eller så. Men jag kan lätt vänja mig med att gå hemma och göra vad jag vill. Det finns ju massor med saker att greja med när man är hemma. Alltså inte bara onödiga saker.

Vi har ju, som så många andra, vänt rejält på dygnet dessa veckor. Så i går kväll bestämde vi att den av oss som vaknar till (och kikar på klockan) vid åtta tiden inte får somna om utan istället ska väcka den andra. Jag visste ju att risken att jag skulle göra det var minimal eftersom klockan blev närmare ett igårkväll. Men maken vaknade. Åtta... och väckte mig. Gäsp... jag hade lätt kunnat sova nån timme till. Men, men.

Tjugo över åtta gick jag upp och ställde lill-bus dörr på vid gavel mot hallen och tände ljuset där. Tänkte att då vaknar han säkert av sig själv på en stund. Och det funkade. Just före halv nio började det kvittra inne hos honom. Hade vi inte väckt honom skulle han säkert ha sovit till någon stans mellan halv tio och tio. Han var nämligen mycket trött igår, trots att han inte var uppe sååå sent. Bara till 21.

Nu borde vi väl vara lite trötta ikväll i alla fall. Så det inte blir allt för tugnt att vakna till klockradion imorgon. För det är just det jag ogillar med att det är vardag. Att kliva upp tidigare än min normala dygnsrytm. Blä...

Bortstädade gäster

Nu har dom åkt - Våra gäster. Hörde att deras väckarklocka ringde tio i sju i morse. Men med tanke på att vi själva la oss vid två tiden igår så var jag alldeles för trött för att stiga upp. Däremot tvingade jag upp maken för att stänga dörren till lill-bus rum innan dom äntrade toan/köket för morgonfix. Sen låg jag och lyssnade ett tag på när dom donade. Tanken var att vi skulle upp och säga hejdå ordentligt innan dom drog.

Men det blev visst inte så... jag vaknade till - igen - fem i halv nio och reagerade på att det var så tyst... Tänkte faktiskt att dom var väldigt lågmälda av sig. Sen såg jag att inga lampor lös. Då kikade jag ut bakom rullgardinen och såg att deras hyrbil var borta. Dom hade åkt. Och vi hann inte säga hejdå. Det låg en lapp på köksbordet.

image337


Så jag svarar väl:


DET VAR JÄTTEROLIGT ATT NI KOM. NI ÄR ALLTID VÄLKOMNA!
Hoppas du hade kul på din träff, A, idag och att dina nätpolare var lika trevliga "live".
VI SES!
KRAMISAREnligt planerna i mitt lilla huvud är tanken att när jag bokar årets Greklandsresa tar vi oss ned till Sthlm ett par tre dagar före "avfärd" och snyltgästar på denna familj. Passar på att besöka Grönan/Skansen elelr nåt sånt, sommartid. Hoppas mina planer går att genoföra. Dessutom funderar vi på att åka tåg ned till sommaren, eftersom Lill-bus pratar hemskt mycket om just tåg. Och det där med att flyga är han ju typ proffs på redan vid sina unga fyra år. (Jag räknade för skojs skull ut att han lyft med ett flygplan 18 gånger i och med att vi som regel har anslutningsflyg när vi ska vidare mot Grekland - tåg har han däremot bara åkt i Stockholm, och då är det frågan om pendeltåg)

Lite tomt var det allt i eftermiddag. Och dammigt! haha... Lill-bus var jättetrött i kväll. Det har tagit på krafterna att ha jullov. Han har ju bara varit själv med sina föräldrar i fem dagar (sex med imorgon) av sina 18 dagar ledigt.

Lill-bus frågar

Jag var på badhuset med lill-bus igår. Och fick hålla mig för skratt ett par gånger.

Första gången var när vi duschat och var på väg ner i själva simhallen. Han undrade vad det stod på dörren. Jag läste att det stod att man måste duscha hela kroppen innan man går ned i badet. Och så stod det även att alla som inte duschar blir uppskickade igen. När vi kommer ner i började vi bada i lilla bassängen. Då säger lill-bus

- Varför duschade inte dom där? och pekar på en något yngre flicka och hennes mormor/farmor.

Ok... shh.... typ

Senare kommer han simmande till mig och pekar (diskret) på en mycket hårig karl.

- Varför har han så mycket skägg?


Mannen stod rätt nära så som tur var pratade lill-bus rätt tyst.

Sista grejen var när vi satte oss i bubbelpoolen. Återigen undrade han vad det stod på ett anslag. Denna gång upplyste skylten att man inte bör ha barn under tre år i bubbelpoolen pga trycket.  Vi hinner bara sitta en liten stund i bubblorna innan en familj med två barn kommer dit. Deras stora pojke var nog jämngammal med lill-bus medan den mindre var typ två år. Självklart utbrister lill-bus

- Är han TRE år??En till färdig fotobok

Nu har jag knåpat ihop en ny fotobok från Ifolor

Denna stäcker sig från augusti i somras till och med julafton. Jag fick inte med nyår i denna, utan nyårsafton får starta nästa.

Nedan är printscreens (jag har beskurit och tagit bort alla redigeringsknappar) från boken. Det är ett uppslag per bild (förutom första som är fram och baksida på omslagen av boken)

image332

image333

image334

image335

image336

Som vanligt är boken 60 sidor och jag har fått in 128 foton, räknade jag till.

När maken korrläst (så jag inte har kvar onödiga stavfel och sånt) skickar jag för tryck igen!
Det blir jättefina böcker. Ni som inte testat borde göra det!

Utmanad - musik (igen)

Okej.. jag fick tillbaka utmaningen nästan direkt. Det var Cia som var så *snäll*  Nu gällde bokstaven X. Inte den lättaste bokstaven, men en grupp kom jag på direkt som är riktigt braXandria - här med låten Ravenheart. En blandning av Nightwish och Within Temtation, kanske. Lite Gothiskt, lite mystiskt, lite rockigt. RIktigt bra. Vi har två skivor med Xandria i samlingen.

Men vem sjutton ska jag skicka till nu då?

Det får bli...

Ica Lotta Therre Happy Flower

Det får räcka. 

Ni som är utmanade gör helt enkelt så att ni väljer en bra låt av ett band eller artist som börjar på bokstaven Y, eftersom jag fick bokstaven X. Lägg ut den i er blogg och hänvisa till den här utmaningen, sedan skickar ni den vidare fast med bokstaven Z . En annan grej med den här utmaningen är att den kan skickas tillbaks till dom som redan haft den, eftersom varje bokstav är ny. (fast nu har jag fått den två gånger på raken, så please... not...)

Full fart i backen

Idag har vi varit i slalombacken och åkt madrass, snowracer, pulka och stjärlapp. Backen har inte kunnat öppna för sässongen eftersom vi har pyttelite snö. Däremot har det ju regnat och slaskat mest hela tiden så det var en härligt isig (och hård) backe. Fördelen med att backen inte öppnat är att vi kunde åka precis var vi ville - inte bara i lilla pulkbacken.

Jösses vad det gick. Viss risk för att rumporna är blå imorgon. Inte helt ofarlig var det väl heller, men alla kom helskinnade hem. Som mest fick vi plats fyra stycken på Lill-bus julklappsåkmadrass. Två vuxna, en elva åring och så Lill-bus.

Nu har vi duschat av oss och vårt främmande har åkt och hälsat på några andra en liten stund. Dom kommer tillbaka till middagen. Idag bjuder vi på lax.

Just nu är det lite trångt

Vi har främmande. Från huvudstaden.

Dom är tre personer. En vuxen och två nästan vuxna barn. Vi bor i en trea! Så just nu är det lite trångt hos oss. Men kul. Det är inte så ofta vi ses. Köket vårt är trångt när vi bara är tre. Nu är det knögfullt. Haha... men allt går med lite vilja. När det är dags för sovande ser det ut såhär

image331

Får väl hoppas dom har sovit gott. Än verkar dom inte ha vaknat i alla fall!

Utmanad - musik

Jag blev utmanad av Zack. En lite annorlunda utmaning. Jag ska hitta en artist vars namn (eller efternamn) börjar med bostaven V. Och sen ska jag utaman nästa gäng på att hitta någon på bokstaven W.

Eftersom vi har hela vår skivsamling i bokstavsordning - det skulle vara omöjligt att hitta nåt annars - gick jag helt sonika och kollade bokstaven V. Och valdeVixen - första spåret på deras första skiva som bara hette just Vixen (1988). Denna låt heter Edge of A Broken Heart. Valet var lätt. Skivan är extremt mycket 80-tal för mig. Min pojkvän (som jag nu är gift med) introducerade mig i många nya grupper, därav Vixen, när vi träffades 1989. Och just denna skiva rullade mycket i bilen (fast då på kasettband) när vi snurrade runt stan (den så kallade raggarsvängen) när vi inte hade annat att göra på kvällarna. Så den innehåller mycket minnen för mig!

Nu utmanar jag: Sofie Ejmis Maria Ängeln Cia


Ni som är utmanade gör helt enkelt så att ni väljer en bra låt av ett band eller artist som börjar på bokstaven W, eftersom jag fick bokstaven V. Lägg ut den i er blogg och hänvisa till den här utmaningen, sedan skickar ni den vidare fast med bokstaven X . En annan grej med den här utmaningen är att den kan skickas tillbaks till dom som redan haft den, eftersom varje bokstav är ny.

Lycka till!

Det är jobbigt att vara ledig

Nu går ledigheten snart mot sitt slut. Jag har visserligen fem dagar ledigt kvar innan jag ska jobba igen, men eftersom maken jobbar nu så känns det som att ledigheten är slut på nåt vis.

Men snacka om att vi hunnit med saker under ledigheten. Vi har nästan haft körigt schema

Lördag 22/12 - Hade vi Sushimiddag för makens kusin med resp. + svärmor
Söndag 23/12 - Provsmakade vi julbordet tillsammans med svärmor
Måndag 24/12 - Julmiddag hos oss! 12 pers på middag i vår trea!
Tisdag 25/12 - Julmiddag hos mina föräldrar tillsammans med min syster och fam samt hennes svärföräldrar
Onsdag 26/12 - Annandagsmiddag med makens morbrors familj, kusiner med familj och hans mormor och morfar + mamma
Torsdag 27/12 - Hemma själva!
Fredag 28/12 - Heldag på äventyrsbad. Var inte hemma förrän till middagstid.
Lördag 29/12 Middag hemma, med svärmor som matgäst.
Söndag 30/12 - Hemma själva
Måndag 31/12 - Nyårsfirande.
Tisdag 1/1 - Middag hos svärmor med ytterligare ett par bekanta
Onsdag 2/1 (idag) - kommer det stockolmsfrämmande till oss. Och dom stannar till Lördag....

Sen är det bara söndag kvar så är det vanlig vardag igen.

Men det har varit jätteskojigt. Synd bara att det går så fort! Jag har ju ändå varit ledig även tors + fre före "julveckan" och då var det ju naturligtvis också full rulle inför julafton! Haha. Inte har jag då haft tid över till att ha tråkigt denna jul och nyårshelg!

Lite från bilder från nyårsafton

image326
 
Och här två bilder på en del av vad vi drack. Det gick åt några flaskor! Haha...
image327
image328

image329

image330

Vi var uppe till kl 03:00 och sen somnade jag som klubbad. Vaknade dock redan vid nio av att maken väckte mig. Fast jag ville helst sova vidare. Så jag låg och efterdrog mig till närmare tio. Då vaknade Lill-bus. Och han verkar ha ork idag trots den sena timmen igår. Men så hade han sovit till halv elva i går morse, så han hade grundat bra!

RSS 2.0